Imorgon.

En dag kvar. Jag kan inte förstå det. Det känns overkligt på något sätt även fast jag vet att för tillfället är det så det ser ut.
Det är med blandade känslor, minst sagt. Jag vill ha ett jobb, men, jag vill egentligen inte sätta min fot där igen. Inte som det känns nu iaf. Det ändras väl kanske. Men jag vill helst ha ett annat jobb nu.
Det spelar liksom ingen roll hur det här kommer sluta känns det som. Antingen får jag gå på mina helger tills vidare, eller så får jag rätt och får tjänsten. Men, även om jag skulle få tjänsten kommer jag inte vilja vara kvar där. Jag kommer alltid att veta vad han egentligen ville, och vad han tycker. Och det han sa kommer sitta i. Så jag kommer ändå söka mig därifrån så fort jag bara kan i så fall.
Det är hemskt när man inte vill fara till sitt jobb där man alltid trivts så bra. Fram tills nu så att säga.
Det knyter sig liksom i magen, helst när jag ser honom. För även om det bara var en massa ordbajsande från hans sida så tog det ont.
Hur som helst kommer det bara vara en ganska skön känsla att få slå han lite lite över fingrarna. Och det kommer det göra oavsett hur det slutar.

Blev en prommis ikväll också för mig och Nettan. Samma sväng som igår. Riktigt skönt att röra sig lite. Getterna sprang på rad när vi passerat. Såg ganska kul ut. Säkert mest för att det var mörkt, utan bjällrorna hade man nog aldrig ens upptäckt dem.
Imorrn när jag kommer hem blir det att packa. Bara hoppas all tvätt hunnit torka tills dess. Måste nog höra vad Erik vill ha med sig också så jag kan tjuvstarta lite innan han är hemma. För fredagmorgon bär det av. Tala om härligt det ska bli. Bara hoppas på att vädret ställer upp också under helgen. Så länge det inte regnar är jag nöjd.

Härlig dag!

Så var den lediga dagen förbi också. Men den har varit bra:) Jag for till Luleå och spenderade dagen på stan med Malin och lyckades faktiskt köpa både en och två saker. Dels en jättemysig kofta från HM och lite annat nödvändigt och ett skåp som ska upp på toan. Vi höll väl till på stan i fem timmar, men med avbrott för mat och fika förståss för att sen fara ut till Dollarstore. Kan inte minnas sist jag var på stan så länge. Ganska hemskt när jag tänker på de. Förr rann man ju där lite titt som tätt.
Nåja, det blir väl ingen vana nu heller när jag troligtvis ska ner på 15% igen. Det kommer liksom inte finnas några pengar att spendera då=/ (och inte spara för den delen heller) Hoppas jag får mig ett annat jobb fort. Riktigt fort, för som jag känner nu vill jag helst inte dit nå mer.
Jobbigt det där, jag vill jobba där, har alltid trivts så bra med alla kollegor och arbetet i sig. Men nu, nu känner jag mig så trampad på och sämst så jag har inte den minsta lust att fara dit. Nog för att jag vet att jag har många av arbetskompisarna bakom mig. Men ändå. Han tog verkligen bort arbetsglädjen för mig.
Nåja, nu hoppas jag att jag lyckas få mig ett jobb nån annanstans, helst i Piteå=)


Malin och jag i Alanya augusti 2007

Imorgon blir det alltså jobb, från 11 till stängning. Roligt värre med  andra ord. Jag tänkte roa mig med att ringa till a-kassan och höra hur det funkar. Om jag jobbar mina helger och stämplar upp 75 dagar, kan jag då när dagarna är slut säga upp mig utan straffdagar? Ja, de beror helt på hur de räknar. Det jag tjänar på deltiden måste vara under det jag har i dagpenning som heltidsstämplande. Eller nått sånt. Svårt att veta hur man ska räkna. Så jag tänkte låta a-kassan kolla upp det åt mig. Annars vettetusan hur jag ska hålla mig på god fot för att kunna bli uppsagd när dagarna är slut. Så vidare jag inte lyckats få mig ett nytt jobb så att säga.

Efter jag lämnat av Malin hemma for jag ut till Storheden och köpte en matta åt mamma. Passade även på att springa in på OnOff och kolla vad de tog för en kabel till datorn. 379:- jävla spänn! Så den hängde jag snabbt tillbaka på pinnen och for till Biltema istället. Ringde upp Erik och bad han kolla vad vi hade för utgångar på datorn, och nu tror jag vi lyckats hitta en lösning. Som var betydligt billigare än Onoffs kabel.
Hittade även en ny boll åt Vilja, testar med en basketboll den här gången. Kanske håller lite bättre eftersom den är rätt kraftig. Återstår att se:) Än så länge är den hel iaf, och det är nästan rekord.

Väl hemma hann jag inte mer än släppa ut Vilja så kommer Nettan och Lady springades efter vägen. Hundarna fick busa en stund och sen gick vi på en prommis. Var skönt att få vädra mina tankar lite om hur jag ska gå till väga också. Fick se en massa fina bilder Nettan framkallat också. Måste nog få fingrarna ur och själv skicka in på framkallning nu snart. Nåja, var kul med lite besök iaf=)
Nu väntar sängen, ska ju som sagt upp och jobba imorgon igen.

Hösten på ingång

Hösten närmar sig, det känns i luften. Mycket friskare ute även fast det är "varmt". Det ligger sådär lite i bakgrunden men jag känner det så fort jag stiger utanför dörren. På sitt sätt är det ganska mysigt ändå. Man kan med gott samvete krypa upp i soffan och mysa. Och man kan börja ha tjocka mysiga kläder. Fick mitt paket från HM idag. Den stickade polotröjan måste jag bara behålla, men den andra åker tillbaka på 5 röda. Den sista tröjan behåller jag nog också tror jag. Ska fundera över natten.

Inte riktigt så hör höstigt än, men det kommer:)



Imorgon ska jag bege mig till Luleå, och för en gångs skull ska jag inte och jobba. Jag ska istället fara och hälsa på världens bästa Malin. Ta en sväng på stan och bara surra på:)

Nu ska jag däremot försöka dra mig mot sängen. Har en fruktansvärd huvudvärk så jag vill inget hellre än lägga mig ner. Den har suttit i sedan förra söndagen så jag börjar vara hyffsat less.

Sista veckan?

Då var helgen avklarad, bara måndagen kvar innan jag är ledig. Jag längtar så kopiöst mycket! Jag känner mig inte direkt manad till att vara på jobbet så att säga. Men, man måste ju. Jag har inga förhoppningar, men jag önskar verkligen det här löser sig till det bästa. Till veckan jobbar jag alltså mån,ons och torsdag, eftersom jag tagit semester på fredag.
Så som det känns nu är alltså torsdag min sista dag på riktiga schemat. Sen efter det blir det bara helger. Jag jublar av lycka. Eller så inte.

Nåja, till helgen ska jag bara koppla av och mysa medans vi är i fjällen. Ska bli så skönt så ni anar inte. Hoppas jag får känna på att dra upp en öring. Skulle vara kul:) Men med mitt snygga drag jag köpte idag kan de ju inte annat än nappa;)
Ska även fota en massa. Jag har ju tjatat om det en hel del sedan förra sommaren, att jag vill upp till fjällen och fota. Så nu blir det tillslut av!

Nu är det nog dags att börja dra sig mot sängen, för jag ska ´ju faktiskt upp imorgon också. Trots allt.


Ni är guld värda

Jag är så lycklig över att jag har alla underbara vänner i mitt liv. De som finns där. Dit jag kan ringa även fast jag är ledsen. Som lyssnar och som kan få mig att skratta och le. Det är guld värt. På alla sätt.

Just nu är jag lite ledsen över det som händer. Jag vill inte vara det, jag vill kunna vara stark och inte grina hit och dit. Men sanningen är ju så att jag känner mig ganska överkörd just nu. Besviken. Och även fast jag vet innerst inne att det inte stämmer, så gör det ont. Jag vet att jag inte gjort fel, men att få det kastat i ansiktet sådär,det känns trots allt. Som att man inte kan nånting. Jag är rätt säker på att jag vet varför de gör så här, men de kommer de aldrig säga.
Men, jag bad om en förklaring och jag fick en. Kanske jag ska vara nöjd där?



Min älskling är underbar. Han finns där för mig. Jag älskar honom.

Tillbaka på ruta ett

Precis så känns det.

Nu är det dags för frukost. Sen duschen och därefter bär de av mot jobbet.
Jag ser små fjärilar/malar eller vad det nu är över allt här inne. Jag är så less dem. De lever vid brolampan på kvällarna, och så fort man öppnar dörren för att rasta Vilja så smiter de in.
Är den enda lösningen att  ha brolampan släckt?

Börjar nästan bli lite tid nu, bäst jag rappar på lite.


Den mest underbara

Om två timmar är Erik hemma igen! Och som jag längtar! Kan inte klockan bara gå lite snabbare så jag får träffa han nån gång! Min underbara älskling!




Han är det bästa jag vet.

Upprörd, Arg & Ledsen

Jag är fortfarande upprörd så det sjunger om det. Inte blev det bättre av vad jag hittade nu ikväll också. Fyfan vad fult gjort är allt jag säger! Ska verkligen bli intressant att se vad han har att säga. Minst sagt.

Känner mig förövrigt ännu hängigare idag igen. Precis som att förkylningen tog ny kraft om mig. Kan ju kanske bero på att jag haft en rätt jobbig dag också.

Får det gå till hur som helst?

Jag är så jävla arg just nu! Får en arbetsgivare bete sig hur som helst? Jag förstår inte hur det kan få gå till såhära.
Jag hoppas verkligen att jag får rätt i frågan, för det här känns inte riktigt rätt. Det känns faktiskt riktigt orättvist!
Även om det inte går vägen kommer det bara vara skönt att visa att jag faktiskt inte går med på vad som helst. Att jag faktiskt säger ifrån. För det tror han inte om mig. Det vet jag.

Omöjligt att söka bloggar?

Jag fattar inte, är det helt jävla omöjligt att söka bland bloggar som man kunde göra genom blogg.se hemsida förr?
Ni vet, efter ort osv...?
Eller är jag bara helt puckad?

LessLessLess

Usch vad jag är less på att vara sjuk. Kan jag inte bara få bli frisk typ NU? Blir så jäkla segt när man är alldeles pigg i skallen och bara vill få fara och jobba, men kroppen är fortfarande helt däckad. Jag ligger mestadels på soffan just därför, kroppen orkar inte. Jag dammsög faktikst idag - i två omgångar. Blev alldeles knäckt. Fattar inte vad jag fått för jäkla monsterförkylning. Visst att det går förkylningar på jobbet, men inte har jag hört att någon blev såhär dålig. Ska iaf vara hemma imorgon också. Jag har inte råd att vara sjuk!!! Det finns allt för många hål att stoppa pengarna i. Och hela tiden dyker det upp nya ideer som, just det - kostar pengar. Nu senast var det att riva ut i hallen så den blir lite luftigare, plus en ny kyl och frys. Fullstorlek förståss. Är så less på att det aldrig rymms nånting i frysen. Finns inte en chans att frysa in lunchlådor när man gjort en ordentlig laddning av nånting. Nåja. Får väl lugna sig med allt som är mindre viktigt tillsvidare.

Nä fyfan vad tråkigt att blogga om min sjuka jämt och ständigt. Men det är det enda som händer här för tillfället. Jo, förresten, jag har en överaktiv hund förtillfället också. Konstigt va?


Höstväder

Tala om att det är riktigt höstväder nu. Det har regnat konstant hela dagen igår och verkar ska göra det idag också. Egentligen spelar det mig ingen större roll, jag sitter ju ändå mest inne eftersom jag är sjuk. De enda svängarna jag gör utanför dörren är ju för att rasta Vilja. Hon tycker nog förövrigt att jag är svintråkig när jag är sjuk.
Men jag tycker ändå att sommaren var lite väl kort i år.
Jag drömde i natt att vi for till Kreta med Eriks familj, den 4:e juli. Det var jättevarmt och härlig, och vi bodde på samma hotell som på Corfu. Hur som helst så kan vi ju konstatera att det var ju absolut ingen sanndröm eftersom vi redan har passerat det datumet för över en månad sen.

Jag funderar på hur jag ska göra imorgon. Jag vill och jobba känns det som. Men samtidigt känner jag mig fortfarande knäckt i kroppen. Och jag har huvudvärk och äcklig hosta. Den där jävla huvudvärken har suttit i sen i söndags. Jag är less, minst sagt. Men, jag är åtminstonde inte lika hes längre! Och det är så jävla skönt att nånting verkar gå åt rätt håll.
Vi får väl se, jag behöver ju inte ringa jobbet riktigt än, jag kanske känner mig piggare innan dess.

Nu ska jag iaf leta fram lite lunch.


Beställt kläder!

Hemma igen efter några timmar hos mamma och pappa.  Blev bjuden på middag, skönt att slippa laga mat när man är sjuk. Passade även på att beställa lite kläder från HM. Hittade passande nog även några lite koder så jag kom undan 125kr billigare:) Helt perfekt. Nu hoppas jag bara kläderna passar också, skulle vara guld att ha något vettigt att ta på sig när vi far till Sthlm.

Jag ska vara hemma från jobbet imorgon också. Jag känner mig inte alls pigg än, och jag är fortfarande hes. Ibland hör man inte vad jag säger, kommer bara lite väsandes ljud. Helt sjukt tycker jag, för jag har ju inte ens haft ont i halsen. (Vilket jag ´bara ska vara tacksam för)
Nu ska jag se nått avsnitt av Hells Kitchen innan jag ska sova. För jag är ruskigt trött trots allt jag sovit de senaste dygnen. Jävla förkylning.


Fortfarande sjuk

Jag är en jävel på att sova när jag är sjuk. 11 timmar natten till igår, 3 timmar på dagen och nu 11 timmar till i natt. Nåja, de är nog välbehövligt iaf. Kan ju trösta mig med att rösten har blivit lite bättre, idag kommer det faktiskt ljud när jag pratar tillskillnad från igår.
Dock ska jag snart ringa och sjukanmäla mig för imorgon också. Tycker det är lite knepigt det här med att man ska helst höra av sig dagen innan, visst förstår jag det praktiska med det för jobbets skull att få in en vikarie, men jag jag tycker själv det är svårt att veta hur jag kommer må imorgonbitti. Nåja, jag känner mig inte kry än, så just idag var det inga större problem ändå. Men annars blir det lätt att jag säger "jo, jag kommer imorgon" just för att man tror man kommer må bättre, så man far på jobbet, och bara efter någon timme känns det som att man ska dö där man står.
Nä, jag ska verkligen inte göra en repris av julen den här gången.

Ska försöka hitta mig något att äta nu, man måste ju, trots att jag inte har någon vidare matlust.

Sjukis

Åter igen en ny vecka. Tala om att tiden bara rusar iväg. Älskling har precis farit till jobbet, och jag ligger kvar här i sängen. Skulle egentligen börja jobba kl 9 idag, men jag är sjuk. Sjukanmälde mig redan igår. Har knappt någon röst och känner mig inte pigg för fem öre. Förhoppningsvis är det bättre tills imorgon, har inte riktigt råd att vara sjuk känns det som.
Nä nu ska jag sova vidare innan ögonen ramlar igen av sig själv. Minns inte när jag sov såhär mycket sist, men jag skyller på att jag faktiskt är sjuk.

Dunderförkylning och loppis

Så åkte även jag på förkylning. Och en ordentlig en kan jag lova. Känner mig rätt däckad, och jag tror nästan jag har haft feber idag. Har knappt någon röst nu, så jag hoppas verkligen jag är återställd tills på måndag. Jag har inte råd att vara sjuk känner jag! Men det kan nog bara bli bättre från och med nu. Bortsett från att hostan troligtvis kommer bli jobbigare.
Nåja, jag härdade ut i parken idag. Sålde ju på loppis. Sålde ändå bort en hel del, men det var ju inte särskillt dyra saker så jag fick nöja mig med 1100:- plus i kassan. Det är ju ändå inte fyskam.
Lissi och barnen kom förbi och höll oss sällskap i några timmar också, Alltid lika kul att få umgås med dem en stund. :)
Sen på eftermiddagen fick jag en tidig present av mamma och pappa. Ett nytt fiskespö! Kanon¨skönt och bra! Jag blev så himla glad! Det jag haft har ju mest bara tjorvat sista tiden, så det var välbehövligt. Äntligen har jag ett vettigt spö och en vettig rulle! Perfekt inför helgen vi ska till fjällen!

Var ute och åt på Waldorfs med kassan igår. Hade en jättetrevlig kväll! Vårat gäng är bara så härligt! Kommer sakna Johanna nu när hon slutat. Och att Åsa sen försvinner också. Det blir trist. Inte för att jag vet säkert att jag själv blir kvar. Men ändå, jag ska ju åtminstonde vara där helger.
Hade inte ätnkt vara på middagen så länge eftersom jag var rätt knäckt av förkylningen, men jag var ändå inte hemma förens halv två på natten. Så jag fick ungefär två timmar sömn i natt. Det känns kan jag lova. Så nu ska jag studsa i säng alldeles strax.


Förkylning på G

Kul, nu verkar det vara min tur att åka på förkylningen. Blä. Jag har inte tid att vara sjuk nu!

Men min älskling är hemma nu iaf, och det är underbart!


Tillbaks till verkligheten

Så var dag nr två efter semestern avklarad. Det är egentligen otroligt att det känns som att man inte varit ifrån jobbet i tre veckor. Påväg dit igår kändes det precis som att jag kört vägen hela sommaren, och samma när jag ställde mig i kassan. Som att jag hade stått där dagen innan. Men, det är ju så, som Chefen sa "Här är allt sig likt". Jo, absolut, det var det. Bortsett från att endel sommarjobbare hunnit sluta och att det kommit in några nya varor inför katalogsläppet.
Och att Johanna snart slutar då förståss. Usch, kommer bli trist utan henne. Men det är ju roligt för hon, och det är ju huvudsaken! =) Plus att det eventuellt innebär att jag får fortsätta. Det hoppas jag verkligen på. Fast jag hade allt velat ha kvar henne där ändå.
Nåja. Nu är det snart torsdag, och SOM jag längtar! Snart är han här igen! Min älskling!
Och det innebär att det snart är helg också, ska bli skönt. Blir nog loppis på lördag som det ser ut nu. Vädret verkar ju lovandes iaf!

Längtan

Ojdå, det tog ont. Men jag repar mig. Det har jag gjort förr.
Jag längtar efter Erik. Jättemycket.


Gången vi fick fisk

Jaa, som sagt - Gången vi fick fisk. Helt sjukt mycket fisk också! Ca 14 kg hivade vi upp i båten utan problem. Riktigt skön känsla måste jag erkänna! 10-litershinken blev full rätt fort så vi fick börja sätta borren i luckan till och med! Och stora fina var abborrarna också!  Lätt den bästa fiskekvällen hittills! Allt på spinnare också, annars brukar det ju löna sig att meta allt som oftast. Det var bara kasta ut och väldigt ofta fick man en firre på kroken! Alla fyra har dragit upp riktigt bra! Det är precis sådär det ska vara när man är och fiskar. Fick även min första gädda nånsin, fast han sov nog när jag krokade han eftersom jag tog han i ryggfenan.
Det har varit en superhärlig dag i övrigt också, strålandes sol som faktiskt värmde ordentligt och kräftpremiär för min och Eriks del iaf. Supergott minst sagt. Vi lyckades till och med plocka en liter med blåbär lite snabbt där innan maten. Också med Malin och Tobbe, det var verligen helkul att träffa dem en dag såhär! Händer ju tyvärr inte så ofta, men vi måste nog hitta på något nån mer gång!






I övrigt händer det inte så mycket, ställer in mig på att börja jobba på tisdag. Och jag har fått mig en ny keps idag! =) Blev lite ledsen när Vilja hade tuggat sönder min igår, men som tur var skulle Carin på Nolia idag och har köpt mig en ny=)
Nu sitter jag och småfryser här i soffan, jag blev nog mer nedkyld under fisket än vad jag trodde.
Fast det är ändå lite småmysigt att kunna dra filten runt om sig.
Ska krypa ihop och se lite Hell´s kitchen nu!

Mums, kräftor!

Den här veckan har verkligen bara flygit fram, kan inte förstå vart dagarna tagit vägen! Idag kommer Malin och Tobbe, så vi ska ut på stugan och äta kräftor och fiska. Ska bli kul=) Jag ska alldeles strax ta och gå och fixa ihop en tzatziki. Skulle egentligen gjort det igårkväll, men jag hann inte. Vi var borta mest hela dagen igår så. Nolia under dagen, och nu får vi snart in en fin täljstenskamin här! Jättefin från Tulikivi. Jag längtar! Utöver det blev det endast glödkaka och rökt skinka. Dock hade Vilja tuggat sönder min nya keps när vi kom hem, så jag har beställt en ny med brorsan idag. Hoppas han hittar igen den!
Efter Nolia drog vi oss till Cafet för en fika, och sen hamnade vi hos Nettan óch Martin och blev bjudna på en riktigt god paj! Efter nån timme där var det vidare till mamma och pappa och fixa lite saker med deras dator innan vi fick landa här hemma. Det var iaf en bra dag.



Solen skiner ju idag, vi hade gott och väl kunnat stå på loppisen idag med andra ord. Lite små surt, men det är bara att hoppas att solen skiner nästa lördag också!


Sista dagarna

Sista dagarna av semestern nu. Känns lite småtungt att börja jobba på tisdag igen, men det går säkert bra bara man tar sig dit! Har redan nu bestämt att nästa år blir det fyra veckors semester.
Det är ju Nolia i veckan. Har redan hunnit vara dit två gånger, i måndags med Erik och Malin, och i tisdags med mamma. Finns så himla mycket man skulle kunna handla där, men jag nöjde mig med lite "braatthasaker" och lite krams. Ska eventuellt dit imorgon också med Erik och Staffan. Hoppas det blir! Isåfall ska jag köpa både glödkaka och nå torkat eller rökt kött! Mums!
Idag hade vi tänkt oss till soptippen för att kasta lite utrensat skräp, men nu började regnet ösa ner så jag tappade suget lite. Annars ska jag samla ihop lite loppisgrejor, för pappa har ändrat sig och kan helt plötsligt tänka sig att stå där med mig. Vi ratade egentligen nu på lördag eftersom de visade lite tråkigt väder då, men nu visar de ju rätt bra väder trots allt, så vi får väl se. Frågan är bara om de är nå folk på loppisen när det är Nolia samtidigt?

Nu ska jag gå och väcka min älskling till liv. Jag lovade honom en timme extra sömn när jag steg upp. Bara hoppas han vaknar nu då=)

Jaa!

Woho!! Ny dator! Helt underbart!
Måste flytta över från gammeln nu.


Hagelstorm

Det är hemskt vad det går lätt att vända på dygnet. Jag som inte skulle göra det under semestern. Men nu är jag ändå där, är vaken till fyra på morgonen och sover bort halva dagen. Jag avskyr det, men samtidigt tycker jag det är jättemysigt att vara uppe på nätterna.

Igår fick jag vara med om ett riktigt oväder. Det åskade för fullt, och det kom hagel större än jag nånsin sett förr. Det var helt sjukt. Jag var hos mamma och pappa under ovädret, och mitt i allt där vi står och tittar ut så börjar altantaket läka som ett såll. Haglet slog rätt igenom taket! När allting lugnat ner sig så gick vi en runda i trädgården. Det såg ut som att hösten hade kommit, blad och kvistar över hela gräsmattan, och alla blommor totalt förstörda av hagelkulorna. Det var helt sjukt. Jag kan inte tro att jag någonsin mer kommer få vara med om något liknande.
Mot Nybyn/Sjulsmarkshållet hade det varit en tromb, träd hade slitits upp och farit över vägar och hus. Kossor var på rymmen, ja, när man ser bilder kan man inte riktigt förstå att det har hänt här.





Idag ska jag nog fara in och köpa en ny dator. Jag har bara lite ångest över vd jag ska ha för nån. Det är alltid så när jag ska köpa nån ny elektronikpryl. Se bara på dammsugaren, jag vill ha de bästa jag kan hitta för pengarna, så jag har ännu inte vågat packa upp den jag köpte på jobbet ifall det skulle komma in den jag egentligen vill ha.
Bara det inte blir samma med datorn. Jag får nog helt enkelt se till att jag packar upp den på en gång jag kommer innanför dörren här hemma!

RSS 2.0