Drippdropp!

Så blev det äntligen sådär underbart vårväder ute! Solen har strålat och det har droppat från taket hela dagen lång, helt underbart! Passade på att sitta ute och läsa dagens lektion idag, så fick Vilja leka av sig lite i snön också.
Började en ny kurs idag igen, Redovisning och Beskattning. Lite mer åt rätt håll känns det som jämfört med förra kursen. Nu handlar det då om bokföring och sånt igen.

Imorgon ska jag till tandläkaren. Huvvades. Aldrig kul, och jag tycker jag så nyss var dit här innan jul. Iofs var det ju ingen undersökning då, utan bara akuttid när jag hade så ont längst in vid visdomstanden.
Därefter ska jag till stan en sväng. Måste hämta ut biljetterna till Carola som är den 17 april. Kan knappt förstå att vi ska och se Carola av alla? Egentligen är det mest Eriks bror vi ska och se:) Men det ska bli jättekul! Och det är väl det mest utsvävande jag lär göra sådär som höggravid och med en månad kvar till bf.

Jaja, nu ska jag dyka ner i soffan!

110224

Mmm..blev beställning från thaimatställe hr i byn. Gottgott! Och STOR portion! Har tänkt beställa sen i oktober(!!?!) men det har alltid varit ca 2 timmars väntetid när jag ringt. Och så bra framförhållning har jag aldrig haft...haha. Men svängde in där idag när jag kom från Norrfjärden och hon skulle fixa på en kvart! Perfekt!:)

Fick hem mitt stödbälte idag som jag vann på Tradera i måndags. Ser inte ens använt ut. Vilket fynd för 58kr inkl frakt! Annars kostar det 300:- att beställa. Så nu ska jag lämna tillbaka det jag haft till min kusin. Guld värt att jag fick låna det!:)

Fick förrresten reklam i brevlådan idag om Rosviks nya gårdsbutik. Jag undrar om det är samma som funnits, fast med ett nytt namn? Iaf jättefina saker, http://lyckligahem.se.

Dags att dyka in i Finansierings och Kalkylerings böckerna nu då. Slutprov imorgon. Tjoho vad kul att jag förstår så otroligt mycket. Jag hoppas verkligen jag får ha en formelsamling på provet, men tvivlar starkt på det. Det är ungefär hur många formler som helst i varje kapitel. Jaja, provet får gå som det går, får jag IG i kursen får det vara så, de andra kurserna har ju gått över förväntan så.

Äntligen!

Så kom pärmen med posten! Två veckors leveranstid var lite saftigt tycker jag, men, den levde upp till mina förväntningar så det gör inget! Och ärligt talat så var det egentligen ingen brådska efter som Lillhjärtat ännu inte är här. Det är alltså en sån här "första året bok" fylla i bok, som täcker bra mycket mer än första året. Jag blev lite kär i illustrationerna när jag hittade den. Sen tyckte jag den tog upp bra saker. Och pärmformat var ett måste för mig, så jag kan fylla på med hur mycket blad jag vill. Jag vet ju att jag brukar gå rätt hårt fram med kameran, och det kommer nog inte bli lugnare iom att vi får vår älskade lilla!:)



Idag har jag varit på MVC också. Kollade som vanligt hjärtljudet - som låg på 148 slag idag. Idag hittade hon äntligen ryggen på lillan och jag fick höra de där kraftiga hjärtslagen alla pratar om. Förr har det varit mer svirvlande hjärtljud och det kommer tydligen från navelsträngen om jag förstod henne rätt. Också måttade hon magen så klart. SF-måttet hade ökat nästan 5 cm på tre veckor! Tycker det känns lite mycket...och hon var tvungen mäta om efter hon konstaterat att hon mindes förra måttet rätt. Jag tycker ju att magen bara exploderat. Konstaterade i helgen att den var jättestor och dryga tre månader kvar! Nåja, det blir nog bra:)

Igår var jag och gjorde glukosbelastning nr 2. Huvva vad dåligt det är. Men mina värden var bra som tur var. Och den här gången fick jag sova under de två timmarna man ska sitta där. Förra gången var det förbjudet att somna, så jag vet inte vad de fått för sig nu? Nåja, jag klagar inte!

Nu är det dags att ta tag i studierna. Har inte tagit mig för att börja med dagens uppgifter ännu. Illa, med tanke på att jag ska skriva slutprovet på fredag, och jag fortfarande upplever kursen som värsta grekiskan. Sånt är livet, bara hoppas nästa kurs är mer lättbegriplig.

Kanske kanske!

Jaaaaa! Kanske jag ändå får fara till Stockholm! Älsk låter inte helt omöjlig längre! Då måste jag bara peppa mig att våga flyga, eller ska jag kanske ta tåget? ÅH så kul det skulle vara! Har i så fall mina planer, dock ingår ingen shopping, för det orkar inte mina fogar med!

Gonatt!

Trött så trött...på väg mot sängen känner jag.
Har inte hunnit med min tupplur idag så det är väl kanske inte så konstigt att ögonen går i kors nu...

Jag hade iaf turen att bli bjuden på middag hos Eriks mormor idag. Ooooh så god mat! Måste prova göra det hemma någon gång. Efter det hamnade jag hos mamma o pappa ett tag. 

Himlarns vad man drömmer mycket nu för tiden förresten. Allt möjligt, vissa gånger mer underligt än andra. I natt avverkade jag bland annat Jula. Jag började om där, fast ingen annan än jag själv visste det i princip. Tja, jag vet ju att jag saknar bygget, så det var väl kanske inte så underlig dröm i sig. Dock hinner jag alltid med betydligt fler än en dröm per natt. 

Nä, sova var det. Och imorgon håller vi tummarna för att posten kommer med mitt paket! Har väntat på det i flera dagar nu...otroligt att postgången i sverige kan ta så himla god tid på sig...

Förvirrande

Ha. Jag tar tillbaka det jag sa om att FiKa kursen inte alls var som rena grekiskan. Jag fattar ingenting känns det som! Har tragglat hela dagen genom 4 kapitel, och inte vet jag om jag blivit just nå klokare. Vissa uträkningar kan jag förstå mig på eftersom de bygger på vad jag läste i Företagsekonomin. Men sen. Ska bli intressant att se hur det går på slutprovet nästa vecka.

Utöver pluggandet har jag knappt gjort något idag. Jag hade sovmorgon till halv nio. Pressade mig att leka lite med Vilja ute, trots kylan på -26. Pluggade lite till för att sen somna gott på soffan i två timmar. Jag är fortfarande trött  så jag tror jag går och knyter mig nu.

God Natt!

Ny vecka

Måndag igen och ny kursstart står på schemat. Finansiering och kalkylering. Började läsa lite i boken igårkväll, och till min förvåning kändes det inte alls som värsta grekiskan. Skönt.

Svinkallt ute i morse. Mätaren visade -34. Inte rimlig temperatur. Och kallt verkar det ska vara hela veckan. 

Nä, dags att dyka in i FiKa boken en stund. Sen städa om inte fogarna säger ifrån. Kanske rent av vågar rulla ut mattorna igen. Tror nämligen Vilja slutat löpa.

Vilja



Lillvännen som aldrig blir less att leka.

Mysdag

Heldag hos Malin och Lucas idag, så mysigt! Vilja har varit med men eftersom hon löper fick hon leva i sin fina trosa. Stackarn blir ju alldeles förstörd, vågar inte ens lägga sig ner. Nåja, hon får ju iaf följa med, och det är ju bättre än sitta ensam hemma i flera timmar.
Har lånat hem lite bebiskläder från Malin så nu börjar lillans garderob bli ganska stor:) Fick ju en kartong av syrran i helgen också med en massa småkläder. Så mysigt att sitta och plocka i!:)
Nu ska jag försöka hålla mig från att köpa just nå mer kläder innan hon är här. Vi får väl se hur det går;)

Imorgon ska jag ta tag i skolan igen. Prov i Personaladministration på fredag så jag bör väl traggla mig igenom sista boken nu. Sen är det bara två kurser kvar. Förstå vad fort det har gått! Företagsekonomikurserna gick ju över förväntan med VG och MVG som betyg, så jag håller tummarna för att jag ska fixa den här kursen också på en gång.

Nu ska jag bege mig mot sängen. Det känns i kroppen att jag inte sovit middag idag. Ska försöka börja lyssna mer på kroppen nu känner jag. Lättare sagt än gjort dock.

Helg igen!:)

Sitter och försöker få mina övningar i Visma Lön att stämma. Men jag blir tokig. Jag får bara inte till det. Har skickat mail till läraren nu så förhoppningsvis får jag hjälp tills imorgon.
Det löser sig nog så småningom:)
Jag har fått hem Erik tidigt för en gångs skull också. Helt underbart! Imorgon väntar både vaccination för min del och därefter bankbesök. Ska se till att göra om lånen till bostadslån nu. Lite lägre ränta lär det bli, och det är ju alltid trevligt!:)
Vaccinationen då...jaa, hade jag bara varit klok att vaccinerat mig förra vintern mot svininfluensan hade jag sluppit. Känns sådär att vaccinera sig när jag har lillan i magen att tänka på. Men det ska väl inte vara någon fara med vaccinet eftersom de rekommenderar gravida att ta sprutan.
Fast det känns ändå sådär i hjärtat mitt.
Nåja...förde precis över bilderna från telefonen så här ska ni få se vagnen till liten. Som sagt, de är tagna med mobilkamera så kvaliten är inte att hurra över.
Sitter och försöker få mina övningar i Visma Lön att stämma. Men jag blir tokig. Jag får bara inte till det. Har skickat mail till läraren nu så förhoppningsvis får jag hjälp tills imorgon.
Det löser sig nog så småningom:)

Jag har fått hem Erik tidigt för en gångs skull också. Helt underbart! Imorgon väntar både vaccination för min del och därefter bankbesök. Ska se till att göra om lånen till bostadslån nu. Lite lägre ränta lär det bli, och det är ju alltid trevligt!:)

Vaccinationen då...jaa, hade jag bara varit klok att vaccinerat mig förra vintern mot svininfluensan hade jag sluppit. Känns sådär att vaccinera sig när jag har lillan i magen att tänka på. Men det ska väl inte vara någon fara med vaccinet eftersom de rekommenderar gravida att ta sprutan.
Fast det känns ändå sådär i hjärtat mitt.

Nåja...förde precis över bilderna från telefonen så här ska ni få se vagnen till liten. Som sagt, de är tagna med mobilkamera så kvaliten är inte att hurra över.
Nu ska vi fixa oss middag, det blir taco idag!=)

20110201

Efter en heldag på stan och besök hos mormor och morfar så blir det lätt lite knepigt med tiderna. Min "mittpådagenvila" som jag allt som oftast har blev förskjuten till halv fem. Och två timmar framåt. Inte bra tid att sova på. Jag hade säkert sovit ännu om det inte var för att pappa kom förbi och väckte mig.
Det resulterar så klart i att jag inte heller hunnit göra dagens skola. Så den har jag nyss tagit tag i. Dock är dagens lektion genomgång av ett löneprogram, och jag fastnar allt för lätt i sånt och tiden flyger fram. Bra, för det mesta. När man lastat in middagen i ugnen är det inte fullt lika bra att glömma bort tiden. Nåja, det löste sig. Fick gräva fram en minipizza från frysen istället.

Idag har jag varit till mvc också och allt verkade så bra. Dock kollade hon inget blodvärde vilket jag tycker var lite underligt? Trots det fick jag iaf börja med järntabletter nu, men jag skulle inte behöva ta varje dag om det krånglar med magen eftersom jag alltid haft så bra järnvärde tidigare. Så fick jag lyssna på lillhjärtat också! Så mysigt! 160 slag/minut låg hon på idag. Sen började mätningen av sf mått idag också, 25 måttade hon upp till.

Däremot var hon rätt säker på att det var foglossning som besvärar mig både i ryggen och framtill. Inte roligt alls. Jag har hållt mina tummar och tår på att det inte skulle vara fogarna redan nu. Det är ju trots allt 14 veckor kvar. Ska iaf prova på ett stödbälte, så får jag hoppas på att det lindrar litegrann.
Nu sparkas det för fullt i magen. Så otroligt mysig känsla! Jag blir alldeles lycklig varje gång hon kickar till! Lillhjärtat vårat!

RSS 2.0