Pdol

Freja har premiärat på PDOL idag. Mycket folk och vi hittade bara de mindre goda langosen. Jag vill ju ha de runda, inte fyrkantiga med färdigblandad röra som de bara smackar på en hög av.
Nåja, värre saker finns det väl. ;)

Vi var iaf in till stan med bilen för 16000 mils service. Och vi slapp byta kamrem! Tjoho vad vi sparade pengar där!:) 
Annat så lyckades faktiskt jag köpa mig både två tröjor och ett par jeans. Äntligen hittade jag något jag ville ha. Inte så lätt, och de senaste månaderna - ja, ungefär sen Freja föddes- så har jag i princip bara kommit hem med saker till henne. Men de är bara så att det är 100 gånger roligare att handla till henne än till mig själv. Dock behöver jag också kläder så de var väl tur jag snubblade över lite. 
Därefter gick jag till frissan och blev av med lite hår. Så skönt. Märktes att de var ca 4 månader sen sist. Tog inte just något på längden egentligen, så de syns knappt att jag klippt mig.

Nu har vi precis varit på en liten prommis över byn. Tala om härlig sommarkväll!

Bebistrion

Så har vi varit på Elensias dop under helgen. Det var så fint och mysigt! Bara Frejas kvar nu, och det har vi bokat in i september. Inbjudningarna kommer så fort vi bestämt vad lillan ska få för andra namn. Vi har några alternativ vi står och velar mellan.

Vi tog givetvis nya bilder på våran lilla bebistrio. Och de växer våra små skatter kan vi konstatera.
I veckan väntas Pdol dra igång. Vi ska och trängas bland alla andra åtminstonde på onsdag eftersom bilen ska in på service och jag ska till frissan. Vi tänkte få oss en langos medans vi väntar på bilen, det är ju ett måste under festivaler!
Sötnos!
Underbara älskade barn!


Ränner runt.

Dagarna rullar på i en väldig fart. Jag var på väg att skriva att vi inte gjort något de senaste dagarna, men lite har det faktiskt hänt ändå! Det allra bästa är att Freja fått sig ännu en kusin! Så kul, och så mysigt! Längtar tills vi får träffa underverket!
Annars har det varit stadsfärder fredag, lördag och söndag. Fredag tog jag och Hanna flickorna för en tur på stan i Luleå. Freja visade dock inte upp sin bästa sida, men hann dock med att få sig en Luna figur och ett nytt vagnsskynke.
Lördagen for jag och lillan in till Piteå för att träffa min kusin och hennes tremänningar över en fika i Badhusparken. En trevlig dag! Och som vanligt, dagens fynd var till Freja. En aktivitets tavla med spegel att ha när hon ligger på golvet och tränar. 
Kvällen passade vi på att äta tacobuffé på cafet med Hanna, Christer och Elensia. Kvällen avrundade vi hemma hos dem med jordgubbar till efterrätt. 

Idag har jag varit till Storheden med mamma en sväng. Inhandlade flyttlåda att lägga lillans urväxta kläder i och arbetshandskar till Erik. Nu ska jag försöka hålla mig hemma ett tag. Kan ju inte ränna runt hur mycket som helst. 

Frejsan somnade med nappen ikväll. Magiskt! Jag önskar ju så att hon ska börja gilla napp eftersom hon snuttar så himla mycket - en amning kan ta 1½ timme ibland. Och så visar hon tendenser till att suga på tummen, då ser jag hellre att hon tar nappen.
Nåja. Nu ska jag ta och dra ner gröntunnan medans jag kommer ihåg det. Tragiskt tråkigt om man glömmer den när det är tömning. Har hänt mer än en gång under åren tyvärr.

2 månader!

Freja har hunnit bli två månader! Galet, tiden bara flyger iväg! Vi har varit på två månaders besöket på Bvc idag, och lillan växer, det kan jag lova! Hon väger 5310g och mäter 58,5cm. Dryga decimetern längre sedan hon föddes och 2kg plus från hennes lägsta vikt. Helt galet. Ja ni ser ju här nedanför vad fort det går, hon är ju redan ute och springer i gräset!


Hon charmade båda läkarna som utförde kollen av henne med skratt och snack till tusen. Hon fick toppbetyg lillan, och ingen kan vara stoltare än mamma o pappa! Våran lilla älskling!


Annat vi pysslat med i veckan är utrensning av garaget där jag fick hjälp av Jakob, Carin och Staffan. Guld värt att fått det ur världen! Erik har jobbat på med trädgården och nu börjar det ta form. Man ser precis tanken med det hela nu, och det stämmer så bra överens med skissen han gjorde i våras. Han är så duktig!
Sen har jag äntligen kommit mig för att boka tid för service på bilen, känns som att det är bra om den är gjord innan vi drar på bilsemester. Och bokat klipptid till mig själv. Ska bli underbart skönt att få bort lite slitet hår.

Tisdagen sprang jag och Freja genom stan. Ja, det blev en ganska snabb tur då Freja inte alls ville samarbeta och ligga i sin vagn. Och självklart hade jag lämnat bärselet hemma, så det var bara snällt bära henne på ena armen och ratta vagnen med den andra. Nåja, det gick det också!Freja möter Pakkotrollet

Freja presenterade sig innan det flyttar till trollskogen. Åh, kom precis på hur jag kan blogga bilder från androidtelefonen!:)

110707

Åh, den här tycker jag är så fin! 


Från Babykul.se


Jag har en sovandes bebis vid min sida. Jag myser! Älskade barn!


Sommar, sommar, sommar!

Visst är det härligt med sommar! Solen fortsätter lysa här över i några dagar till, underbart! Värmen är inte lika olidlig längre, nu är det mer normal svensk sommar. Helgen har varit lugn med ett besök på kyrkmarknaden, där det enda vi kom hem med var gahkkos och en rökt köttbit. Och fiskedrag förståss. Söndagen spenderade jag och Freja ute på Storheden och sökte en present till Erik. Tillslut blev det en sån där universalkontroll till tv och allt annat. Till och med luftkonditioneringen gick att programera in på den, så nu har vi bara en kontroll framme istället för 8! Fantastiskt skönt!


Idag har vi bara tagit det lungt. Jag har precis fått en nyvaken tjej i knät, så det är nog bäst jag ger henne lite käk o nya blöja innan det blir allt för arga toner här.

Semester!

Äntligen är Erik hemma! NU börjar semestern! Han har egentligen varit ledig en vecka redan, men har planterat skog i fyra dagar. Lillan är nöjd att ha pappa hemma, och så även jag!:)

Vi har inte mycket till planer inför helgen. Tillåter vädret imorgon blir det kanske loppis och kyrkmarknaden i Öjebyn. Annars blir vi bara hemma. Ska iaf försöka ta mig ut till Trundöbron och fiska lite. Jag är så fiskesugen så det är inte klokt. Också kanske vi börjar planera inför dopet. Försöker bestämma ett datum till och börja med. 

Nu ska jag iaf försöka planera ihop dagens middag. Är väldigt oinspirerad, så det blir nog väldigt enkelt. Mat i den här värmen är inte så lockandes.

RSS 2.0