Välkommen till världen!

Lilla Elensia! Åh så mysigt, och åh vad jag längtar tills jag får träffa Rosviks färskaste bebis! :)
Jag längtar ju inte direkt mindre efter våran lilla nu!

Stort GRATTIS till er Hanna och Christer!

Och Trevlig Valborgs!

Ctg

Extrakontrollerna fortsätter för min del. Var på mvc idag och blodtrycket är fortfarande lite för högt. Hon mätte även magen och kolla hjärtljuden och det visade ett sf mått på 37cm och hjärslag på 160. Jag fick även fara till Sunderbyn för att göra ett ctg. Allt såg så bra ut som tur var! Mysigt att få lyssna på hjärtljuden i en hel timme! Sen gjorde de även ett ultraljud för att kolla flöde i navelsträngen och mängden fostervatten. Och de såg bra ut de också:) Verkar som att jag har mycket fostervatten iaf sa dem. Känns skönt att veta allt ser bra ut. Jag var egentligen inte särskillt orolig eftersom jag trots allt känt av lillan lite grann, fast långt ifrån så mycket som jag brukar. Men ibland är det ju lugnare nån dag...nåja, bra att de kollar upp en ordentligt iaf!
Nu känner jag att det är dags att lägga sig och vila! Är fruktansvärt trött!


Extra kontroller

Jahapp, påsken är över för i år. Varmt och skönt väder bjöds vi då på. 
Erik har grävt upp stora delar av trädgården med grävmaskinen...just nu känns det ungefär som när vi började riva ut huset...att det kommer aldrig bli nånting av det. Fast det vet jag det blir. Det kommer bli jättebra i slutändan! Men just nu är gården i princip jordhögar, stenbumlingar och stora gropar. 

Var på återbesök på mvc idag igen. Mitt blodtryck hade stigit igen och jag hade fått mer äggvita. Hon tog nya tox-prover och vad jag förstod så var det beroende på vad de visar hur fortsättningen nu blir. Är de påverkningar så skulle jag få börja gå på spec-mödra för extra kontroller. Och i Norrfjärden också på de vanliga. Om jag nu förstod det hela rätt. Jaja, det återstår att se. I övrigt gällde  det som förr, känner jag mig sämre under kväll/natt ska jag ringa förlossningen. Mysvecka!

Åh vilken mysvecka det här har varit! (och kommer fortsätta vara) Lilly-Ann gör mig så glad varenda dag, och jag tycker det är så kul att umgås med Ariane och Jocke! Tänk, nästa gång vi ses är det ytterligare två små bebisar i släkten! Helt fantastiskt och helt otroligt! :)

Vi var tillbaka till mvc idag för en extra kontroll av mina värden, blodtrycket, och äggvitan höll sig på samma nivå som i tisdags, som tur var. Så jag behöver inte på någon mer kontroll under helgen nu, annat än om jag börjar må underligt. Och det ska vi hålla tummarna för att jag slipper! Nästa kontroll blir på tisdag iaf. Känns skönt att de trots allt tar det på allvar och faktiskt kollar upp ordentligt med jämna mellanrum.

Nu ska jag krypa ner i sängen, är ofantligt trött efter dagen. Vi har varit hos Carin och Staffan och myst hela dagen och ätit gomat nu när hela syskonskaran var samlad! Jättetrevlig dag och kväll!:) 
Imorgon väntas mat hos mamma o pappa med mina syskon och syskonbarn, ska bli kul det också. Längesen vi sågs allihopa. Och innan det tänkte jag nästan dra in till Storheden för att köpa lite trallolja. Jag tänkte faktiskt få göra något nyttigt i helgen trots att det egentligen är vila, vila och vila som gäller nu.

110419

Jag myser mest nu under dagarna. Lilly-Ann är en underbar liten glädjespridare!

All snö har i princip försvunnit också, det är enbart snöhögar kvar lite här och där. Till och med så att gården torkat upp så till helgen blir det kanske krattning. Det beror på vad kroppen säger.
Jag var till mvc idag på kontroll igen. Sf måttet låg på 35 och hjärtslagen på 160. Underbart att lyssna på! Lillan var troligtvis fixerad, men alldeles i gråzonen som hon sa. Eventuellt att de var lite ruckbart.
Dock trodde bm att jag kunde vara på g att få havandeskapsförgiftning. Inte så kul. Jag är så svullen om fötter och ben samt att blodtrycket stigit. Ja, alla prover visde egentligen mot det. Så nu ska jag dit på extra kontroll på torsdag. Hoppas värdena inte försämrats iaf, helst vill jag se att de blivit bättre. Men ja, jag mår iaf bra tycker jag så jag hoppas verkligen det håller sig i schack. Jag längtar iaf hem Erik nu. Massor. Så de är tur han snart är hemma hos mig. 

Nu ska jag iaf krypa ner i sängen! Ariane och jag ska bege oss till Lule en sväng imorron! Ska bli kul!:)

Dopklänning

Underbara vår! Solen har gassat hela dagen lång och det bara rinner vatten från gården! Jag blir lycklig i hela kroppen! Svanarna har också hittat hit nu och lagt sig på sin plats nere i Rosån. Får se hur länge jag är lycklig över det, då de brukar spela på ganska bra på nätterna.

Jag var och inhandlade dopklänning idag eftersom det var 25% rabatt på hela köpet. Den är så vacker!Köpte mössan till också.Bild från www.kappahl.com

Älskar deras serie Vintage Stories kollektion!


Nu ska jag gå och mysa ner mig i soffan då älsk äntligen kommit hem! Han var så snäll och kocka middag åt mig när jag blev lite ledsen för att jag brände min fryspizza. Han är bara bäst!

Fjärilar!

Jag tänkte bara hurra för att jag såg årets första fjärilar igår! Förvisso bara nässelfjärilar, men ändå! Åh vad lycklig jag blev! Nu ÄR det vår! Och svanarna har börjat flyga över gården, ytterligare ett vårtecken! Och de alla tidigaste blommorna har börjat titta upp i blombänken. Lycka när man ser perenner överlevt ytterligare en vinter!
För övrigt var det jättevarmt och skönt ute igår, och imorrn så ska värmen komma tillbaka! Underbart! Bort, bort, bort med all snö! Och låt gården torka upp snabbt så att vi slipper få in massa jord och gräs! 

Besökte Ams idag... de verkar inte ska slå så hårt mot mig just nu. Fick ett datum i slutet av maj när jag skulle höra av mig ifall liten inte fått för sig att titta ut då. Och hade liten valt att stanna in i juni skulle jag bara slå en signal så skulle de förlänga min arbetslöshet några dagar.
Efter det drog jag till Luleå och hälsade på hos Malin, Tobbe och Lucas. Så mysigt, var jättelängesen jag träffade dem. Malin och jag tog en snabbrunda på stan, mer än så orkade inte mina fogar idag. Nåja, inte så länge kvar nu! Längtar så till dagen med stort D!

Nu är det dags för sängen, sov otroligt dåligt natten till idag så nu håller ögonen på att gå i kors. Hoppas på lite bättre sömn i natt, men jag har lärt mig att det finns inga garantier för det nu för tiden. Nästäppa, värmeslag, sendrag, boxningsmatch i magen eller fogarna som smärtar. Det finns mycket som håller en vaken med jämna mellanrum!

Renovering 2010 del 3

Lite bilder på vägen...


Skräphög efter dag ett, handsmidda spikar, PT från 40-talet under trappen...ny dragning av avlopp & vatten och leverans av nytt material.

Renovering 2010 del 2

Till det här...

Med timmarväggarna framme, spångolv som dammar till tusen...och väggar som plockas ned...

Renovering 2010 del 1

Från det här...


Med en massa väggar och dörröppningar överallt! Inte en enda hel vägg i huset...

Full fart!

Himlarna vilket party det är och har varit i magen senaste dagarna. Helt underbart! Hela magen dansar åt alla håll och kanter:)


Har varit på G hela dagen idag. Började med klippning 9.15 imorse, sen in på Försäkringskassan och snacka med dem, till mormor o morfar en sväng...fick en jättefin stickad kofta av mormor till lillan! =) Upp på stan, handlade därefter lite mat, for och köpte några kilo snus till Erik, ytterligare några kilo hundmat till Vilja på nästa ställa. Och så en runda ute på Backcity och sen hem. Pratade med syrran under tiden och hon tyckte jag var tokig som orkade med allt på en dag. Och ja, jag orkade kanske egentligen inte med allt idag, för när jag kom hem stöp jag ner i sängen i 3 timmar! Men nu behöver jag iaf inte känna några måsten i stan sen under veckan.

Fick några "måsten" från min lista bortgjorda igår iaf. Gardinbyte i köket, utrensning bland tidningar och uppsatta tavellister. Och en delvid framskottad altan! =)
Nu är bara frågan vad jag ska ha på tavellisterna? Tavlor är ju något vi inte har överdrivna mängder av...

Nu funderar jag på att baka blåbärspaj, har varit sugen på det i flera dagar men aldrig hittat energin till att börja. Men nu kanske!

April

Lördagkväll, och jag har inte gort något vettigt på hela dagen känns det som. Jag som till och med har gjort upp en lista på saker som ska fixas. Jag började rensa lite lätt uppe i skåparna på förmiddagen, men eftersom det inte är allt för skönt att sitta framåtlutad på golvet nu mer så slutade jag ganska snabbt med det också. Sen tänkte jag hela dagen att jag ska byta gardiner. Men, jag somnade på soffan i stället. 

Sen gick vi över till Staffan och Carin och hälsade på, grattade Felix och mådde gott ett tag:) Och därefter har inget mer än middag inträffat. Synd jag inte lyckades utföra mer idag när det ändå varit så trist (men ändå välkommet) regnrusk. Imorgon har de lovat sol och många plusgrader så då lär det inte bli mycket gjort inomhus. 

Jag är färdig med skolan nu också, dock tror jag inte jag fixade sista provet. Jag har däremot inga planer på att skriva om det om så är fallet...jag var in och anmälde mig som arbetssökande direkt efteråt, så nu får vi se hur länge det tar innan de kallar mig till handläggare och a-kassan kommer igång. 

Var till Mvc i veckan också, allt verkade som det skulle. Det är alltid så mysigt att få höra hjärtljuden:) Men fy vad ont det gör när hon ska klämma och känna hur liten ligger! Det närmar sig nu...mindre är 7 veckor kvar till dagen D! Sen får vi väl se när liten bestämmer sig för att komma ändå, det kan ju helt plötsligt bli en liten junibebis! Jag längtar så otroligt! Jag börjar vara lite less på att inte få sova ordentligt och alltid ha något som trycker under revbenen. Dock är jag inte det minsta less det underbara buffandet och bökandet i magen. Jag kan ligga långa stunder och bara titta på hur magen far omkring! RSS 2.0