Fiskelycka

Jag och Nettan for och fiskade ikväll. Och tur var väl det, för  första gången i år så var faktiskt abborrarna på hugget! Fick en alldeles hyffsad fångst med stora fina borrar. Härligt!

Nu ska jag överväga att fixa middag.

Upprörd kan man säga

Det var den lediga dagen, och inte har jag fått mycket gjort. Mina planer var att jag skulle städa här hemma till tusen eftersom det ändå var dåligt väder. Men, man kommer alldelels för lätt in i "dåligt väder lunken" hängades framför datorn eller teven. Finns alltid något som är intressantare än städningen man tänkt sig. Också har jag spenderat en stor del av dagen i telefonen med Malin. Åh, det var härligt att få surra lite! Ja, nästan 4½ timme lyckades vi surra bort. Upptäckte de först när jag insåg att min mobil var riktigt kokhet. Nåja, det var kul att surra lite iaf. Och vi har gått igenom sommarplaner fram och tillbaka och kollat priser hit och dit. Och det slutade med att vi troligtvios håller oss på hemmaplan!

Nåja, efter det kom jag mig iaf för att diska och dammsuga, så jag har ju iaf gjort något idag. Men sen kom Nettan och Lady och höll mig sällskap ett tag:) Härligt för hundarna att få springa och busa också. Vilja behövde det eftersom jag dragit ut på prommisen i spöregnet idag. Men nu är hon iaf trött och ligger och vilar.

Imorrn är det jobb igen som väntar. Och, jag är väl inte särskillt pigg på det efter gårdagen. Jag fick nämligen se ett schema som visade att jag troligtvis kommer åka ner på 15% from första september. Jag kommer då att jobba 2/3 helger samt bli  inringd när folk är borta. Kul, jävligt kul. Om han då hade kunnat säga det öga mot öga, men när jag får se det på ett schema så blev jag bara arg. Ska kolla läget nån dag hur det verkligt är tänkt det här.  För är det meningen att jag ska gå ner till 15% igen, då måste jag söka mig där ifrån. Man kan inte leva på en sån anställning!

Ofrivilligt mobilfri

Idag är det poäng till mig! Precis när vi kom till bilarna upptäcker jag att min mobil inte är med. Kvar i arbetsbyxorna så klart. Grattis Maria! Det första jag utbister efter konstaternadet är; "Vad ska jag nu göra hela vägen hem?" -"eeeh kanske köra bil kan vara en bra idé" får jag till svar av mina kollegor. Javisst, men jag tycker ju inte det är så överdrivet kul att köra bil så jag brukar passa på att surra bort den halvtimmen med någon. Nästa bekymmer blev hur jag ska lyckas vakna imorgon, men då lovade Johanna ringa och väcka mig i god tid på hemtelen. Men nu har jag trots allt fått låna mammas telefon så jag får en väckarklocka:)

Förresten var Vilja på villovägar när jag kom hem. Blev ganska förvånad, men det visade sig snabbt vem som hade lånat hem henne. Tacktack, jag är så glad att föräldrarna hjälper till och ställer upp i tid och otid! Det är guld värt!
For och hämtade hem henne och sen kom Nettan och Martin förbi en sväng så hundarna fick springa av sig och busa lite.

Idag är det förövrigt en månad kvar till semester. Det känns långt bort. Fast, veckorna flyger ju förbi så förhoppningsvis är vi snart där. Idag är det förresten även ett år sen jag började min semester. Då satt jag på tåget ner till Stockholm nu. Tillsammans med brorsans fru och deras tre barn. Underbart! Det är en resa jag gör om vilken sekund som helst.

Nu ska jag ut med hunden en sväng innan det är dags att sova. Kvällsjobb imorrn IGEN. Jag blir tokig på alla dessa kvällar. Kunde vi inte fått slippa nån kväll här och där under sommaren iaf? Det skulle vart så skönt.


Tisdag!

Då var det tisdag igen. Veckorna går så fort så de är inte klokt! Men jaja, de är skönt, då går det förhoppningsvis fort fram till semestern=) Ska bli så skönt med lite ledighet! Har bara tagit tre veckors semester men jag är lite inne på om jag ska ta till en fjärde vecka där i slutet. Det skulle vara ganska skönt. Å andra sidan är de ju alltid skönt att ha kvar semester dagar till senare också ifall man behöver vara ledig nån gång. Vi får se helt enkelt!

Idag har jag jobbat, som vanligt. Började dock 08.00 idag vilket är väldigt sällsynt på mitt schema. Antar att det berodde på att jag tappar timmar på midsommarafton. Hur som haver gick jag ändå hem 40 minuter tidigare idag. Skönt! For förbi till Malin och hälsa på:) Det var behövligt minst sagt. Skönt att få surra lite och bara vara. =)

Ikväll har jag varit ute med Vilja sen och spelat lite fotboll. Och nu har jag nyss försökt förstå mig på ångtvättsmaskinen. Jag vet inte om jag fattar den riktigt. Eller jo, de är ju inte så mycket att förstå, men jag vet inte om den kommer funka till de jag tänkt mig. Nåja, det återstår att se! Annars får väl pappa ta över den, eller så säljer jag den på loppisen. Vi ser ju!

Men nu ska jag däcka ihop i soffan en liten stund innan jag ska sova.

Personalfest

Har varit på personalfest ikväll på Örnvik, och visst var det trevligt med femkamp och grillbuffé och sällskapa lite utanför jobbet. Men, de var grymt dålig uppslutning av personalen, så vidare mycket fest blev det inte. Fem kampen förlorade mitt lag stort däremot men det var ganska kul ändå:)
Och jag fick ju träffa min Malin en sväng så de var trots allt en bra kväll tycker jag:)

Igårkväll var vi och fiska nere vid träbron på Flarken. Jättehärlig kväll, fast riktigt kyligt i luften. Tog en hel del bilder när ljuset var så fint också.

Nåja, nu ska jag invänta att Erik kommer hem och sen blir det nog bums i säng eftersom jag ska jobba imorgon också. Men sen är jag ledig hela måndagen lång!

Klocka


Helggörat:)

Det var den måndagen, och inte blev det mycket gjort. Gick och la mig igen där runt 07,30 och råkades somna ända tills 12,30. Minns inte när jag sov så länge sist. Men jag behövde det nog, samt att det här vädret gör ju inte direkt en pigg heller. Jag har i princip inte gjort annat idag än sovit, suttit här och framför teven. Tragiskt men sant.

I fredags var det ju nationaldagen och den passade vi på att fira med Nettan och Martin med lite grillning och alkohol här hemma hos oss. Väldigt trevlig kväll måste jag säga. Och lördagen följde jag med mamma och pappa till loppisen i Piteå. Fast besvikelsen var stor. Har nog aldrig förr varit på en så fyndlös loppmarknad nån gång tidigare. Hur som helst så hade vi typ släktträff där i parken. Hittade min kusin med sambo som ställt upp med lite försäljning för dagen, och där kom även mormor, morfar, morbror, moster, kusin Annika och så alla kusinbarn. Det var kul att se alla, för det är väldigt sällan det händer nu för tiden.

När jag sen kom hem på lördagen så for jag och Erik vidare till Luleå för att köpa lite blommor till trädgården och olja till trimmern. Blev en hel del blommor och jag tyckte att summan nästan drog iväg lite väl. Men, det var  ju ändå en del perenner som vi förhoppningsvis har kvar tills nästa år:)
Erik och jag for till Trundöbron och fiska en sväng, men där var det dött, inte ett napp tror jag vi lyckades få!
På kvällen drog jag och Nettan ut till Pultviken med hundarna. Det är så vackert där och stor yta var det för hundarna att springa på iom att vattnet var så lågt. Dock sprang Lady ifrån oss och vi hann bli rätt oroliga där ett tag, men hon kom tillbaka, andfådd men glad. Som vi hade ropat och visslat efter henne!


På söndagen var jag till mamma och pappa och  fick mig ännu fler perenner till blombänkarna som mamma sen var och hjälpte mig gräva om och plantera. Föräldrar är verkligen guld värda! Så nu väntar jag bara att det ska komma lite värme så allt får växa till sig lite!
Nettan och jag tog hundarna på prommis sen och hamnade nere i Klubben så de fick springa löst och bada lite. Och på tal om bada var edt inte bara hundrna som gjorde det. Nettan själv var så gott som helbadad innan vi drog oss tillbaka. Det var en ganska rolig syn där hon stod mitt ute i vattnet i sin vinterjacka med uppkavlade byxor i spöregnet. Lufttempen bjöd på hela +8 och vi tror att åskan mullrade till. Nåväl vi tog oss hem omän kalla och nerkylda.


Otroligt

Wow, jag slutar aldrig förundras över vädret. Förra veckan var temperaturerna på 25+, och idag orkar sig mätaren till ynka 6+. Och regnet öser ner. Och ska göra det åtminstonde fram tills på fredag.

RSS 2.0