Jaaa!

Bra besked hela dagen så jag är glad! Nu är det bara lite planering och grunnande samt inväntan om besked för hösten. Spännande!

Fick trevligt besök ikväll av Nettan, Martin och Lady:) Var ordentlig fart på hundarna kan jag lova!


Stockholm

Då har jag varit på Stockholmstrippen med mamma. Det var härligt och riktigt kul. Planet gick 07.08 från Kallax, och det roliga höll på sluta redan där nästan. Vi satt och fika i restaurangen och bestämde oss för att gåt ill gaten, och där möts vi av en skärm med röda bokstäver "GATE CLOSED"  What? Klockan var en bra bit innan  planet skulle lyfta. Nåja,  vi fick komma med iaf:)
Väl framme på Arlanda hoppade vi på flygbussen  för vidare transport in mot staden. Kom lagomt till kl 10 till hotellet och hade sån tur att vårat hotellrum redan var färdigstädat så vi fick tillgång till det på en gång, upp och hiva in väskorna och sen ut på stan för shopping! Sprang runt  ändå till kl 1900 på stan innan vi gick på Biffi och åt middag. Sen stöp jag ner i sängen, för fötterna värkte kan jag lova.
Onsdagen började vi med  några timmar till på stan och sen for vi ut till Skansen. Det har varit riktigt sommarväder så det var jättemysigt där i värmen. De körde något rep inför ett Astrid Lindgrens Pris som skulle delas ut på kvällen så vi fick se och höra Andreas Jonsson (Eller vad han nu heter) .
Därefter for vi tillbaka till hotellet för att börja packa oss ut till Arlanda igen. Vandrade till flygbussarna och den skulle gå på fem minuter stod det. Jo visst, vi fick vänta och vänta och vänta lite till. Som alla vet så är det ju nån konferans eller nått i Sthlm med Irak och allt de där, och gator är avspärrade hit och dit. Men till slut kom bussen iaf. Tog dock ca en timme att ta sig ut till Arlanda sen. Nåja, vi hann till planet och vi tog oss hem så det var väl inte hela världen.

Men jo, det har varit jättekul iaf och det bev en del shopping. Dock har jag faktikst pengar över av mina fickpengar så det är ju bra. Spara vidare ifall det nu blir någon resa i sommar.

Väldigt grönt jämfört med här hemma

Idag har det iaf varit sommar här hemma också. Har suttit på altanen hos mamma och pappa och jag har bränt mig rätt ordetnligt. Efter den här sega vintern/våren är ju inte huden direkt van vif solljuset. Jag är typ knallröd. Nåja, det går ner under natten hoppas jag.

Nu ska jag på prommis med hunden i finvädret och sen väntar jag att älsklingen min ska kliva genom dörren på ca en timme!

Uppdatering

Måndag igen. Det har varit dålig uppdatering av mig ser jag. Hände nog ändå inte så mycket spännande förra veckan, jag jobbade tisdag till lördag och inte så mycket mer. Lördagkväll var jag ut på en prommis ner till hamnen eftersom jag ätnkte Vilja skulle få bada lite. Nu när jag äntligen vågat börja ha henne lös igen på allmänna platser. Men den glädjen blev inte långvarig. Hörde att det kom några barn från skogen så jag skulle precis koppla henne, och då kommer det en annan hund i full fart mot  Vilja. Jag hade ju precis fått in fingret i halsbandet, och Vilja drog ju genast och skulle leka. Och där stod jag på huk med kopplet i ena handen, fingret i öglan och systemaren runt halsen. Kunde bara sluta på ett sätt, jag dök i sanden och plogade med objektivet. Tittat upp och där står tre gubbar och rfågar vad jag pysslar med och tyckte det var jättekul att hundarna fick leka lite med varandra. Jag kallade in Vilja och kopplade upp henne och gubbarna står och skrattar och tyckte fortfarande att de kunde leka lite. I HELVETE! Det är min hund, och man skickar fan inte fram sin hund till en annan lös bara sådär! Man kanske ska kolla med ägarna att det är okej först. Jag var så arg, så arg så jag kan inte ens förklara. Man gör bara inte så!
Nåja, Erik har iaf räddat min kamera och det är nog endast ett nytt filter jag behöver som tur är.

Söndagen tog vi tag i trädgården, har grävt en ny blombänk och varit och köpt lite träd och buskar och satt ut. Kommer bli så fint bara vi får fylla upp med jord färdigt och växterna börjar ta sig lite.

Idag har jag varit till Piteå en sväng och köpte en ny stegräknare, förhoppningsvis ska den här fungera bättre. Så var jag även till banken och bokade tid till på fredag. Nu ska jag ta och städa här hemma så det ser ut för något när jag kommer hem från Stockholm.


Måndag

Då var helgen över. Tycker veckorna går så fort nu för tiden. Man hinner aldrig med saker man hade tänkt sig. Hur som helst har helgen mestadels bestått av jobb, men det har varit okej. Med lite ombyggnationer går dagarna genast lite snabbare.
Lördagskvällen började jag också kratta lite, måste ju få det gjort innan det grönskar för fullt här. Men, jag råkades ringa Malin mitt i krattandet och blev surrandes med henne i nästan tre timmar! Grymt skönt att få surra lite med henne:)

Idag är jag ledig och har faktikst varit till Pite en sväng, hade linsundersökning 9.30 imorse, och därefter passade jag på att hälsa på mormor och morfar. Det blir tyvärr så sällan jag är dit, och jag tror de önskar att jag kom oftare. Måste försöka bättre mig lite.

Nu inväntar jag mest sol så det ska torka upp lite ute så jag får fortsätta att kratta. Eller åtminstonde att de här gråa molnen ska dra vidare så jag vågar mig ut på promenad med Vilja.

Äntligen är han hemma!

har precis kommit in från en promenad runt byn. Skönt att ha gjort bort det innan jobbet.
Hur som helst har älskling kommit hem nu! Så skönt att ha han hemma igen=) Lite trpkigt att jag ska jobba alla dagar han är hemma bara. Nåja, bara hålla ut, nästan vecka blir jag ledig från lördag tom torsdag! Härligt, och Stockholmsresan blir ju av då också!

Nä, borsta tänderna och iväg till jobbet!

Kvällsnöje en tisdag!

Då har vi varit på långpromenad. Var ner till Segerströmmen och hälsade på Nettan och Martinen sväng. Mycke fisk idag, dock bara en abborre än så länge. Men det var ändå rätt häftigt när håvarna blev halvfulla med fisk:)

Sen fortsatte jag och Vilja vår promenad ner mot hamnen där hon fick bada lite och sen gick vi ner till rodervägen och därefter hemmåt. Det var bara det att det helt plötsligt från ingenstans kom världens hagelskur över oss. Vilja tyckte nog det mest var kul, det tyckte däremot inte jag. Svinkallt och sjöblöt blev jag. Nåja, en ordentlig prommis fick vi iaf. Och nu är de sol igen:)

Jag upptäckte just att min dator har sorterat alla mina bilder jättekonstigt! Fattar ingenting av ordningen bilderna hamnat i. Jag skyller på LR när jag skulle importera bilderna dit igår. Nåja, de går alltid att fixa till.'


Håvning pågår!


Hemma igen

Hemma från stan, och det gick jättebra på mätningen! Nästan över förväntan måste jag säga!
Synundersökningen gick också bra, dock känner jag mig lite blåst på pengar, den gick nämligen på 595:-. Jag hade väl räknat med en 350:- kanske. Antar att det är eftersom jag ska prova ut en ny linssort de kostade lite mer. Nåja, behöver ju inte beställa linser förens om en månad till då.

Nu är de sol och fint ute så jag tror att jag ska ta Vilja med mig på en prommis medans jag väntar på att Nettan ska höra av sig=)

Snö?

Vafaaan! Det är 13 maj och det SNÖAR!!! Jag blir inte klok på det här!!!

Lite kris!

Då var bloggen överflyttad till det nya systemet. Har inte hunnit kolla riktigt än, men det känns som att det inte är någon större skillnad iaf.

Ska strax börja göra mig i ordning för att fara iväg. Tror nästan Vilja får följa med idag.
På tal om Vilja så börjar det bli lite panik över vad vi ska göra med henne när jag far till Stockholm. När vi bokade resan hade vi ju inte en tanke på att Älsk inte skulle jobba på hemmaplan. Så nu är det lite kris. Vi måste lösa det till helgen senast. I värsta fall får jag inhysa henne i Ersnäs på hundstället där, men de känns lite jobbigt att hon ska sitta ensam där. Nog för att jag tror att hundarna har det jättebra där, men ändå. Plus att det blir krux då också eftersom avlämning är mellan 14-17, och då är vi redan i Sthlm. Inte lätt det här inte.

Nåja, nu ska jag dyka in i duschen och sen blåsa in till stan.

Mätning och synkontroll

Det är helt underbart väder ute. Men, (tänk att det jämt finns ett -men- med när det gäller väder!) det blåser svinkallt!
Och jag känner mig inte riktigt okej. Halsont och lite kraftlös. Tur att pappa var snäll att ta Vilja på promenad ikväll.

Imorgon är det dags för mätning, ska bli spännande. Bara lite jobbigt att det blev så sent på dagen. Ska kolla synen imorrn också så jag kan beställa nya linser. Minns knappt när jag kollade synen sist, 2 år sen kanske, om inte mer.
Kan vara behövligt även fast jag känner det svider lite i plånkan. Ska iaf be om riktiga dygnet runt linser, inte sånna som jag har som man kan sova med upp till en vecka, men dom man sover med i 30 dagar i sträck. Förstå så skönt, det ä'r ju ändå det jag gör nu.

Tillslut så!

Så blev jag äntligen ledig! Som jag längtat, nu har jag tre härliga lediga dagar framför mig, sön-tis. Det är jag värd, minst sagt.
Idag efter jobbet bar det över direkt till svärmor och svärfar på middag. Och sen blev det en lång promenad för mig och Vilja. Jätteskönt var det. Det var ungefär jag och alla mopedister ute kändes det som.

Nåja, nu ska jag krypa ner i sängen med min älskling, får ju iaf en ledig dag med honom i helgen=)

Gonatt på er

Bilderna av vårfloden

image27


Vårflod

Och en ordentlig vårflod kan jag lova! Har aldrig förr sett så högt vatten i ån, och gubbarna som stannade och pratade med mig hade aldrig heller sett det tidigare. Det hade varit nära den här vattenmängden för flera flera år sedan sa dem, men inte alls så här mycket.
Håller på ladda in bilderna nu så bildbevis kommer senare.

Helgen har varit grymt händelselös. Jobbat sen i onsdags. Så typiskt att jag ska börja jobba när Älsk kommer hem och nu när han farit - ja då kan man ge sig fan på att jag är ledig igen! Åh, skulle vilja ha en mån-fre jobb nu på stört! Då skulle man ju iaf hinna träffas nån gång... nu är jag ledig knappt var annan helg han är hemma. nåja, that´s life.
Jag har ju ett jobb iaf så jag ska inte klaga för mycket. Fast jag skulle hemskt gärna vilja vara hemma helgerna när han är hemma.

Nu ska jag börja städa, börjar med övervåningen, sen käk hos mamma och pappa och nedervåningen under kvällen. Så ser planen ut iaf. Slutar det bara blåsa så ska jag ge mig ut på prommis också.


Valborgsfirande

Då har Valborg varit, hade en jättetrevlig kväll i Tvärån. Korvgrillning, tårtor av alla de slag, majbrasa och glada barn. Det var härligt! :)

image26
Jaja, idag har jag börjat med mina drycker igen. Jag är hungrig kan jag lova, men nu är det bara en dag kvar med det här. På lördag blir det lite mer mättande med dryckerna iom att man får blanda med mjölk.

Nej, dags för sista för dagen och sen bums i säng!

RSS 2.0