Vattensvans

Är lite piggare idag, och tur är väl det. Jag har precis diskat undan och skrivit en handlingslista så nu återstår det bara att få älsk att komma och dricka sitt kaffe så kan vi rulla iväg. Jag har egentligen ingen vidare ork att fara, men jag måste ju lämna igen kjolen och de. Och handla mat tills imorgon. Men, det hade varit skönt att bara få ligga i soffan och friskna till lite mer.

Vilja har drabbats av vattensvans. Den bara hänger. Tydligen är det rätt vanligt bland retrievrar. Det ser..ovanligt ut, minst sagt. Jag menar, hennes svans brukar konstant vifta och nu slokar den bara. Nåja, förlamningen brukar tydligen släppa efter någon dag. Så vi får hoppas det är snabbt övergående för henne nu. Ser att hon har lite jobbigt just när hon ska sätta sig eftersom svansen är ivägen då.

Inte betrodd

Usch vilken dag. Känner att det trots allt var väldigt tur att jag stannade hemma från jobbet. Har mestadels legat i sängen, för jag blir alldeles matt så fort jag sitter eller står en liten stund. Nu har jag proppat i mig lite alvedon så jag är faktiskt lite piggare iaf. Hoppas verkligen jag är piggare imorgon, för då måste jag på stan. Måste lämna tillbaka lite saker på Gina och handa´lite till nyårsafton. Och hundmat. Och en doppvärmare till akvariet.

Har varit en sväng till mamma och pappa ikväll och tittat på deras nyaste ägodel. En ny(are) skoter. Såg väl bra ut, men jag var inte betrodd att köra den ikväll. Den var inte försäkrad, men jag tror knappast att jag hade kraschat den i trädena eller buskarna på gården. Nåja, det var väl lika bra, för utan mössa och ordentliga kläder så hade nog förkylningen fått ett riktigt grepp om mig.

Nu ska jag gosa ner mig här i soffan, ska eventuellt slå igång en film. Eller lägga igen ögonen. Eller så kombinerar jag de två eftersom att somna till en film är så underbart skönt.

Sjukis

Jag blev hemma sjuk idag ändå. Har nyss ringt och sjukanmält mig. Huvudet spränger så fruktansvärt mycket och halsen känns alldeles tjock. Jag fryser så jag nästan tror jag har feber så jag ska ta och krypa ner i sängen igen.

Älsk for och pimplade med sin far nyss. Och han tog Vilja med sig, så det är väldig lungt här. Bara Saga som leker i köket. Jag skulle också vilja fara och pimpla. De verkar få bra med fisk där så. Men det får bli nån annan gång, när jag är kry.


Snart ledig!

Vaknade med hosta imorse, så nånting verkar vara på g. Vill inte bli förkyld nu! Kanske det stannar vid hosta? Men, tänker man ett steg till, så hur ofta har man hosta utan att bli snorig åtminstonde?
Nåja, jag tog mig iväg till jobbet idag iaf, och där visade det sig vara fler än jag som blivit krassliga under helgen.
Men det är lite taskig tajming med förkylning nu. (fast när passar det, egentligen?) Jag ska ju vara ledig i 3½ dag ju! Ränna på stan, förhoppningsvis Ikea, fiska lite och fira nyår. Jaja, det blir inte alltid som man tänkt sig.
På tal om nyår har vi inga särskillda planer. Vi tänkte väl eventuellt inviga våra planksteksplankor. Och sen bara ta det lungt. Kanske vi hänger hos mamma och pappa.

Ikväll har vi varit hos Eriks mormor på middag. Alltid så trevligt:) Vi blev där till strax innan elva. Nu har jag hunnit varva ner och ska lägga mig och sova nu så jag orkar iväg till jobbet imorgon igen.
Som Eriks mormor sa "jobbar du jämt?" Jo, det är så det känns, så därför känns de här tre lediga dagarna välförtjänta.

Lite mindre kry

Mäh, inte riktigt kry idag, Vaknade imorse och mådde så illa. Funderade både en och två gånger på om jag verkligt skulle stiga upp och fara till jobbet. Efter många om och men så stod jag påklädd och funderade på om frukosten skulle komma upp igen. Men den höll sig kvar så jag drog till jobbet! For dock hem vid 15, för magen kniper och är inte riktigt som den ska. Och jag är så trött. Ögonen vill till att ramla igen hela tiden. Nåja, jag har tagit några tabletter nu så förhoppningsvis är det bättre tills imorgon. Jag vill inte missa att jobba en söndag! Mycket pengar ju!

Igår blev vi bjudna på middag hos Eriks föräldrar. Det blev orre, tjäder och nån mer fågel som Vilja har varit med och jaktat ihop under höstan. Ruskigt gott!
Nä, nu ska jag lägga igen ögonen en stund!

Juletid

Julafton är över, och snart även juldagen. Blev en lugn kväll för oss istället för alkoholen. Jag har nog egentligen aldrig festat juldagen, inte riktigt förstått grejen med det. Julen för mig ska spenderas med nära och kära. Och det är precis vad vi gjort. Julafton började vi med jullunch hos mamma och pappa där även syrran var för att sen fortsätta firandet, lagomt till Kalle, hos Eriks morbror i Piteå. Det var en härlig kväll med mycket skratt! Precis som det ska vara.
Idag har vi varit och ätit hos mamma och pappa, vi var och hämtade mormor och morfar också så de också fick vara och fira jul med oss.

Jag har fått så fina julklappar, så perfekta faktiskt! Och mycket som jag önskat mig:) Av älsk fick jag ett jättefint fat, samt ett presentkort på Lagerhaus, så nu vet jag vad jag gör på tisdag! Fick ett jättefint halsband av svärisarna, jag älskar det, det är så fiiint! Sen fick jag en bok, spel och fiskekort av bröderna B. Fick även en ljuslampett, huvudmassage, hudkrämer, en sjal, presentkort hos frissan, pengar, ljus och ett objektiv! Trodde faktiskt inte jag skulle få det, men se där! Det är så kul, äntligen kan jag fota med kort skärpedjup igen! Och på lägsta bländaren är det RIKTIGT kort kan jag lova!

Nu ska jag gosa ner mig under filten och se nån serie innan jag ska krypa ner i sängen. Ingen lång julledighet inom handeln inte. Men jag är glad vi haft stängt idag iaf!





Sen var himlen så fin här idag, så jag måste bara lägga upp en bild av den också.


Slut i huvudet

Har varit och umgåtts med mina tjejer ikväll:) Alltid så kul att träffa dem, det händer så sällan tyvärr. Senast var förra året i december. Visst springer jag väl på nån någon gång ibland på stan och så. Men det blir mer och mer sällan. Och Elin var ju uppe över julen, så kul att se henne!
Däremot har jag varit så himla trött hela kvällen. Blev helt slut i skallen på jobbet, plus att jag sov dåligt natten till idag. Var förresten fullt ös på jobbet idag. Jag fattar inte att folk alltid är ute i sista sekund när det gäller julklappar? Jag är så glad att vi är färdiga med allt!

Nu ska jag iaf krypa ner i sängen, huvudet värker och ögonen vill bara falla igen. Älsk ölar med jobbet, men jag tror nog han kommer så småningom. :)

 

Vinterland








Fast det kom ju betydligt mer snö efter det här...

Hej vintern?

Okej, jag är inte värsta bästa kompisen med vintern måste jag väl erkänna, men det här är ju verkligen skit! Har nu det vita fanskapet väl ramlat ner, så låt det ligga för gudsskull! Inte ska de vara blida och regna i flera dagar just innan jul? Det är ju ärligt talat helt galet. Och så jäkla kul det blir efter vägarna också, isbana och mörkt. Nä, snön hade gärna fått ligga kvar.

Hur som haver, nu är det bara en kväll kvar! Sköönt! Det går ändå oväntat bra att jobba en timme längre på kvällarna, men fyra kvällar i rad är lite drygt. Och imorrn när jag kommer hem är det snart fredag, och på fredag kommer min älskling hem! Och länge får jag ha han hemma! Han har ju julledigt i 17 dagar, livet är inte alltid rättvist, men jag är nöjd bara jag får ha han hemma ju:)

Nu ska jag ta och röra ihop lite middag, tänkte mig taco för jag har varit så grymt sugen på det i flera dagar nu:)

Överreaktion

Okej, jag hade en liten dålig dag igår när jag skrev inlägget. Det har gått hur bra som helst att jobba idag ju, trots att jag kände som jag gjorde igår. Jag har fått förlika mig med tanken om att sluta ut vissa saker inför julen. Mina goa jobbarkompisar har lyst upp dagen min helt klart=)
Nästa gång ska jag inte beklaga mig så mycket trots att jag har hundraelva andra saker jag måste få gjort.

Eriks morbror och Christina var in på jobbet idag också. Alltid så kul att träffa dem! De är så himla snälla=) Vi ska förövrigt fira julafton hos dem i år. Ska bli så mysigt så=)

Mera jobb

Jo, jag vet att man ska vara tacksam för allt jobb man får, men idag blev det nästan för mycket. Hade så sett framemot min lediga dag imorgon eftersom jag ska jobba resten av veckan, borsett från fredagen då. Så imorgon och fredag skulle vara mina enda lediga dagar innan jul. Så kommer det, att jag behövs imorrn. Jag höll på börja gråta där jag stod. Jag har så mycket jag skulle behöva fixa innan jul, och jag kommer inte hinna på en fjuttig dag. Hade verkligen behövt vara ledig imorrn. Nåja, jag lyckades hålla tårarna där jag stod, men när jag kom hem brast det. Erik fick utstå ett riktigt hulkande sina sista minutrar hemma där jag förklarade för han att jag behöver verkligen vara ledig för att hinna ditt och datt innan jul. Stackarn, han måste ju trott jag var psykist sjuk som grät så över att jobba en extra dag. Nästan så jag tror det själv också. Fast det känns tungt, minst sagt. Trots att vi inte ska vara hemma på julafton är det ändå en del som ska vara färdigt tills dess.

Usch och fy, det låter som att jag inte alls vill jobba nu i bloggen här känner jag. Men jag vill visst jobba. Dock vill jag få vara ledig nån gång också. Jag är mer på bygget nu än vad jag var när jag jobbade 85%. Då var jag iaf ledig varannan helg. Nu är jag ledig typ en dag i veckan. Nån gång två dagar, men då är de spridda dagar också. Jag behöver två dagar ledig nån gång då och då för att samla ihop mig lite. Så är det bara.
Men självklart är jag jätteglad att få jobba, jag får ju som ett schema för några veckor framöver varje gång. Men det blir alltid att nån av mina lediga dagar ryker, eftersom jag är inhoppare när nån blir sjuk också. Trots att jag jobbar mina helger och på en kollegas schema. Och det tär i längden. Tyvärr.

Nu ska jag hoppa i säng, för ögonen blir alltid så tunga efter tårar plus att huvudvärken kommer som ett brev på posten också. Så gonatt på er. 

Nettan!

Nettan, kom förbi på Idolfinal imorrn vettja, och dricka lite glögg och sådär=)



Vi har tvångsklippt Saga ikväll. Det var ingen lek direkt. Men med lite teamwork gick det. Erik höll fast henne och fick utstå en del rivsår medans jag klippte. Hon hatade nog oss under tiden. Men nu sover hon gott här bredvid mig.
Sova ska jag också göra nu förresten. Natti!

Skendräktig

Jag vet inte vad det är med mig, men jag kan verkligen inte hålla dagarna rätt! Flera veckor i rad har jag nu trott att det är onsdag när det verkligt visar sig vara tisdag. Lika störande varje gång, för jag hinner alltid tänka och säga flera gången att "imorgon kommer Erik hem!". Också visar det sig alltid att jag måste vänta ännu en dag. Åh, jag blir så ledsen! Men snart har han julledigt iaf så jag får ha han här hemma i nästan tre veckor. Vissa har det bra:) Själv ska jag jobba i princip hela julen. Men ändå, han är ju iaf hemma när jag kommer hem från jobbet. Underbart!

Idag har jag gjort det man inte får också. Tackat nej till jobb imorgon. Känns fel, men jag behöver en ledig dag att fixa lite saker. Visst, jag är arbetslös, men jag är nästan fler dagar på jobbet nu än vad jag var när jag jobbade 85% tidigare. Och då halkar allt annat bort. Och ingenting fixar ju sig självt eftersom jag är ensam under veckorna. Nåja, så är livet ibland. Jag ska ju jobba resten av veckan så det är nog ingen fara.

Förresten har vi en skendräktig hund här hemma också. Hon är inte värst ändå, och jag hoppas det inte blir mer än så här. Hon slutade äta i slutet av förra veckan, men åt med världens aptit hos mamma och pappa. Tyckte det var lite konstigt, men tänkte inget mera på det, tills igår. Då kom hon med sin rosa pipleksak genom köket och gick runt och gnydde. Jag trodde ju självklart hon ville leka så jag kastade iväg den, men hon rusade inte efter den som hon brukar, utan gick fram till den och bar försiktigt den i munnen och gnydde. Jag fattade fortfarande ingenting och kastade iväg den igen. Samma sak ännu en gång. Hon var så försiktig med den och la den vackert i bädden efter det. Testade lägga den en bit bort och strax därefter gick hon försiktigt och hämtade tillbaka den. Då ringde klockan för mig. Stackarn, sitter matte och kastar hennes lilla rosa valp. 
Läste just på nån sida att man ska plocka undan deras "valpar" för att lindra skendräktigheten, så det blir väl så. Men frågan är om de inte bara hittar sig nya valpar då? Huh?


Jaja, nu ska jag bädda ner mig i sängen för jag FRYSER. Det är typ -20 ute. Alldeles för kallt med andra ord.

Ledig helg!

Äntligen har jag fått vara ledig en helg! Nu dröjer det bara tills i mitten av januari tills nästa gång. Lite surt, men det blir pengar.
Vi har inte gjort så fasligt mycket faktiskt. Fredag for vi iväg till Luleå för att köpa julklappar så nu är vi nästan färdiga. Saknar bara till Jocke nu. Och vi har till och med slagit in dem också. Skönt att ha det bortgjort!
Igår for jag en sväng till Piteå med mamma för att hälsa på mormor och morfar och fixa färdigt Eriks julklapp också. Mysigt att träffa dem, det är alldeles för sällan jag tar mig iväg dit.

Idag har jag tänkt städa här hemma. Kanske plocka fram julgranen. Men i så fall måste det bli mörkt först. Känns lite fel att klä julgranen när solen skiner in genom fönstrena. Också tänkte jag baka lussebullar. Men det är osett än, så många gånger som jag planerat det och det inte blivit av.

Dålig måndag

Har jobbet idag, den enda hela dagen den här veckan. Resten av dagarna är det bara 4 timmars pass. Slutar 12 imorrn och 16 ons-tors. Den här dagen går nog till historien som den pissigaste dagen på jobbet någonsin. Jag har stått i kassan från det vi öppnade tills jag slutade kl 16. Dock med avbrott för lunch. Men det är piss. Alltså tre timmar på morgonen, för att min kollega ansåg att hennes saker hon behövde göra var viktigare än det jag behövde göra. Och samma efter lunch. Jag var så arg, så arg! Det nästan tårades i ögonen för att jag var så arg. Men min goa kassachef såg iaf till att jag fck bli avlöst för fika efter två timmar i kassan på eftermiddagen.
Och imorgon kommer regionschefen så jag hade verkligen behövt vara en timme fri från kassan idag iaf.
Nåja, nu är ju dagen förbi och förhoppningsvis blir det bättre imorrn=)

Vilja har varit med till jobbet idag. Vi fixade till i bagageutrymmet åt henne igår, la isolering på golvet och filtar så det inte ska kyla underifrån. Det verkar ha funkat jättebra!

Nu ska jag kolla om köttfärsen fortfarande är ätbar, eller om bäst före passerat. Sen sova, ska ju faktiskt upp tidigt imorgon också.

RSS 2.0