Skidtur på isen

Idag plockade jag åter fram mina skidor (Eller vadå plocka fram? De har legat i bilen sen jag åkte sist) och tog mig en tur nere på isen. Så himla härligt det var! Vackert väder och nästan ensamma på isen. Hittade ett utmärkt spår att skidra i också. Däremot hittade en hund igen oss. En liten söt spetsblandning. Vi blev tvugna vända om så att vi hittade igen ägaren. Så fick hundarna busa lite på isen också, för lillhunden var precis lika energisk som Vilja är. Det var faktiskt som en Vilja i miniförpackning:)

Sen har jag jobbat ikväll också. Hann med bra på jobbet så nu har jag nästan byggt färdigt. Nu ska jag fixa ihop lite middag och sen väntar jag att älsk ska komma hem om dryga timmen. Jag längtar!

Härligt!

Min önskan om sol och lämplig temperatur gick i uppfyllelse! Det är så himla härligt ute idag, det droppar från takena och är nästan lite tendens till kramsnö. Jag kan knappt sluta le för det är så härligt! Vilja och jag har varit på en prommis genom byn och sen sparkat boll här ute på gården. Det blev inget semlebak idag, jag var förnuftig och tänkte att det skulle vara väldigt dumt att ha i frysen. Alldeles för lätt att plocka fram när suget efter något sött smyger sig på. Istället var jag på Rosenboden och handlade semla.

De ringde från Älvsbyn nu idag, andra gången nu alltså. Förra veckan stod jag i kassan när de ringde, med andra ord - svårt att svara. Idag var jag ju faktiskt ledig, men hade telefonen i jackan. Tror ni jag hann svara? Näe. Och nu försöker jag ringa upp men de går inte att komma fram. Så typiskt.

Måndag

Det är konstigt vad lite det är på tv nu för tiden. Förr om åren fanns det ju så mycket att se, nästan varenda dag var det nått program man inte ville missa. Men nu då? Tycker det allt som oftast bara går skräp, eller är det för att man inte satt sig in i det och kommit in i nån serie?

Imorrn är det iaf fettisdag. Jag funderar på att baka semlor, men jag vet inte om jag ids. Känns onödigt att ha i frysen, men samtidigt så är det så himla mycket godare än köpta semlor. Jag tror morgondagens humör får avgöra hur det blir. Jag hade egenligen tänkt baka dem ikväll, men jag missade att köpa både ägg och jäst så de blev inget av det.

Aldrig är man nöjd

Nu när kylan äntligen dragit bort så kommer nästa bekymmer på en gång. Snö. Hade vi verkligen inte tillräckligt med snö? Jag minns seriöst inte när det var en så här snörik vinter sist. Men nu är jag less, nu vill jag ha vår. Soliga härliga dagar när man kan vara ute på isen och njuta.

Jag var förresten ute med Vilja nyss på gården, sparkade lite boll och sådär. Vi skulle precis gå in när jag hör en kvinna ropa "Tar du in hunden?!!" Uhm, Ja, ropade jag tillbaka. Vi var ju likaså påväg att gå in så. Men koppel hade jag ju inte med mig ute på gården. Först tänkte jag at hon kanske är hundrädd och är rädd att Vilja ska gå från gården om hon går förbi, men när jag sen tittar ut genom fönstret ser jag att hon går förbi med sin hund. Ska det inte vara lite jobbigt att ha en hund där man inte kan gå förbi en gård med en lös hund på? Jag vet ju att Vilja inte sticker, det har hon absolut inte tid med när man sparkar boll med henne.  Nåja, litet problem egentligen.

Det blev ändå en sväng över till svärisarna igårkväll. Alltid så mysigt att gå över:)  


Helgen är över

Efter två dagars jobbande är det dags för ledighet igen. Det blir en riktigt tam vecka det här som kommer, jobbar endast onsdag och torsdag¨, fast bara eftermiddag ena dagen. Ja, och lördag också för den delen. Offrade min enda lediga helg eftersom jag hade så pass lite jobb under veckan. Nåja, det ser ut att ljusna så småningom. Det talas nämligen om att från och med nästa schemaperiod ska jag få gå på min kollegas helger, istället för hennes OCH mina egna. Och det låter ju bra, för då är det heldagar alla helger=)

Annars har helgen varit väldigt lugn. Vi har bara tagit det lungt, bläddrat bland hus och mått gott. Igårkväll såg vi Bolt, och det var verkligen en film för mig. Jag var tvungen gå och krama om Vilja och Saga efter den:)
Ikväll hade jag tänkt att vi skulle över till svärisarna mina, men Eriks ena lillebror är här nu, så det får vänta till nån annan gång. 

 

Vilodag två

Ännu en dag som jag uträttat absolut ingenting på. Älsk och jag for på cafet och slog ihjäl några timmar. Jag hittade ett intressant program där som jag såg. Väl hemma kom jag på att jag skulla sätta i toningen i håret, så ringde mamma och boka in mig hos henne för lite hjälp. Jag är hopplös med hårfärger och vill inte göra det på mig själv nämligen. Tog mig en prommis dit med Vilja men fick sen hämtning av Erik. Sen började jag med middagen som drog ut på tiden. Inte särskillt ovanlig måste jag väl säga. Det är sällan vi äter "normal" middagstid där runt 17-18, utan det är allt som oftast först efter klockan åtta middagen står på bordet.

Jaja, håret blev iaf typ orange. Iaf känns det så, så jag kanske måste och investera i en ny toning imorgon efter jobbet. Vi får se, jag kanske hinner smälta det tills dess. Nu börjar det bli dags för sängen eftersom jag ska jobba imorgon, skulle bara behöva bli lite trött också. Och det dröjer nog nån timme innan jag är trött efter de här två vilodagarna.

På tisdag är det förresten fettidsdag. Lite småjobbigt men jag tror jag ska ta en fuskdag då. Egentligen hade jag velat baka egna semlor, men hur lyckat är det då? Ska jag ha det i frysen kommer jag ju bli tokig! Jag ska faktiskt äta semla imorgon också, men den har jag planerat in så det är ingen fara=)

090219

En väldigt händelselös dag. Jag har inte gjort många knop. Och det är nästan jobbigt att göra ingenting. Det känns som så bortkastad tid. Jag har alltså roat mig med att titta i huskatalogerna som kom idag, tittat på Desperate housewifes och sparkat boll med Vilja. Och lagat mat förståss. Min prommis jag hade planerat in blev inte av. Tyckte det var lite för kallt trots att det bara varit 15 grader idag. Nåja, nästa vecka visade de betydligt skönare väder. Så då kan jag åka skidor igen! Jag skulle nyss passa på att få bort lite tovor från Saga, men det tänkte inte hon. Låg inte stilla en sekund, så det slutade med att hon gick ut. Vilja ligger under köksbordet och sover, och jag, jag väntar mest att älsk ska komma hem. Planet var sent - idag igen. Men nu är det nära, och jag längtar så tills jag får kramas med han!

Alldeles för kallt

Jaha, så visar sig den riktiga vintern. Brrr, jag är inte redo för sånt här! Tempen hade krupit ner till -29,5 imorse när jag skulle iväg till jobbet. Det är inte normalt när det känns som att näsborrarna ska frysa igen när man andas. Eller när till och med Vilja tycker det är kallt. Stackarn satt med tassen uppe när hon gjorde sina grejor imorse.
Jag hade iaf tur idag, eftersom jag jobbat 8-16 så skulle hon egentligen följt med mig till jobbet, men när det är så här kallt vill jag inte ha henne i bilen. Jag menar, det blir ju knappt nå värme i bilen även fast man kör på fullt blås i kupevärmaren och då kommer hon frysa i 8 timmar. Nej tack. Men det visade sig att min far skulle jobba i byn hela dagen så hon fick husera hemma hos dem. Mycket bättre ju.
När jag var och lämnade av henne gick det två älgar några meter bakom oss, tur att hon inte är någon älghund, för jaga efter en hund tio över sju på morgonen i den kylan är inget jag vill vara med om:)

Nåja, jag har faktiskt ätit godis idag. Det var inte särskillt gott, smakade mest bara socker. Hoppas bara det håller i sig nu det här också. Annars gör jag inte så farligt mycket. Är ledig nu tors-fre men behöver faktiskt inte ens städa! Inte mer än moppa efter att sotaren varit här idag iaf. Så imorgon ska jag nog ta en lugn dag i soffan och se serier och läsa boken jag lånade av Nettan.

Nu ska jag googla vidare om alla hus!


Helgen

Usch så segt det är att ta sig in på blogen. Har varit så senaste dagarna och då ids jag inte. Har jobbat idag, fick rycka in extra då min kassachef var sjuk. Lika igår, fast då hade jag redan jobb, men fick fler timmar istället. Och fler timmar på söndagar, det tycker vi om! Ger bra med pengar:)

Annars har helgen varit skön. Fredag for jag och älsk till Tvärån och hälsade på. Vi blev där ett par timmar och myste med barnen. Så underbart! Fick även se deras små hästar Ferrari och Rasmus, jättesöta var dem.




Senare på fredagskvällen for vi till Nettan och Martin, spelade lite kort och surrade. Så trevligt så=)
På lördag var det ju Alla hjärtans dag. Tycker egentligen det är lite..hmm..jaa..det känns som att den enbart är till för handeln. Jag menar, jag älskar ju Erik lika mycket idag när det är en helt vanlig blåmåndag som om det är alla hjärtans dag. Nåja, vi for till Cafet och åt plankstek iaf och såg sen film resten av kvällen. Och på tal om film, vilka jäkla skumma filmer det var!  Lars and the real girl och Bickford Schmeklers. Kan inte förstå vart jag hittat dem under komedi kategorin? Nåja, de var väl sevärda, men hade jag skulle nog inte se dem en gång till. De var lite för underliga för mig.

Nu ska jag proppa in lite mer ved i kaminen, fortsätta drömma och läsa om husen och invänta att tröttheten ska komma. Jobbar ju faktiskt imorgon också, även om det bara är 3 timmar. 


Lediga dagar

Okej, är det bara för migg blogg.se dummar sig? Skrev ett inlägg igårkväll men de la ner helt plötsligt. Nu ligger det i utkast och det känns sådär att lägga ut det i efterhand.

Hur som haver, jag är ledig idag igen. Och imorrn också för den delen. Nåja, förhoppningsvis bara den här månaden det är såhär dåligt med jobb för min del. Jag har spenderat dagen med städning. Fast det går ju inte så fort, för jag hamnar alltid här framför datorn och tittar på olika hus och läser runt lite grann. Men nu är det iaf bara skurningen kvar här på nedervåningen. Skulle dock behöva ta tag i övervåningen också.

Det har varit kallt idag också, så jag har inte gjort många minuter utanför dörren. Nu är det visst bara en 7-8 grader kallt, men jag tror jag låtsas som att jag inte vet om det. Nog för att Vilja skulle behöva få gå ut på prommis, men iom at

090209

Gud vad veckorna går fort! Jag hinner inte med, måndag nu igen! Helgen har jag spenderat på jobbet, det har gått så bra så och timmarna sprang bara iväg. Tänk om det alltid kunde vara så när man var på jobbet? Annars var helgen rätt lugn, vi var och firade Nettan i fredagskväll. Fikade gott, surrade och for iväg in till Max för ett kvällsmål. Sen blev de öl. Inte för mig dock eftersom jag skulle upp och jobba.

Idag har jag fått jobba lite extra. Skönt, sparar en akasse dag:) Kom hem för drygt 2 timmar sedan. Nu ska jag hoppa i säng för jag har sån fruktansvärd huvudvärk, så får vi hålla tummarna för att den är borta i morgon. Imorgon ska jag förresten ut och fota all snö, för det är ju så vackert nu när den väl ligger där. Plus att de lovat sol och då blir det ännu finare ju:) Och så ska jag kanske till Luleå och träffa Malin och Erica. Och Ericas lilla söting förståss:)


"Jag såg nästan ingenting för snön...

...som vräkte ner.
Och hela tiden kom det bara mer...och mer och mer. ¨
Ja, hela tiden kom det bara mer.

Jag ragla fram på vägen
nästan som om jag var full
o det var nog minst en halvmeter med snö.
Jag snavade, jag halkade,
jag drattade omkull.
Då beslöt jag att ligga kvar och dö.
Jag var nästan medvetslös
o herrejävlar vad jag frös."



Fast när det ser ut såhär är det så vackert!



Det slutar aldrig snöa!
Jag är så less!


Men Euskefeurat fick mig på lite bättre humör, för riktigt så pissigt väder har vi ju ändå inte.
Som tur är.

 

Snöoväder

Vilket himla väder det varit idag! Det var inte roligt på något sätt efter e4an kan jag lova. Snörök som bara den och traffiken rullade på i 60-70 km/h nästan hela vägen hem. Nåja, jag tog mig ju hem iaf! Älsk kommer snart också, planet var två timmar försenat. Fast det var nästan väntat när man sett vädret. Men det ska bli otroligt skönt att få hem han:)
Dock ska jag ju jobba i helgen, men imorgon får vi ju iaf vara lediga tillsammans!

Annars har det inte hänt så mycket. Jag har skottat innan jag for på jobbet för jag trodde inte traktorn hade varit, och jag skottade när jag kom hem igen, för jag trodde fortfarande inte att traktorn hade varit. Men det hade den visst det. Den dyker dock upp imorgon igen som tur är, för nu syns det knappt att jag skottat. Blä, himla snö.
Jag borde kanske iaf låtsas tycka om den nu när jag köpt skidor, men jag tyckte det var så bra med alla färdiga hårda skoterspår på isen, och skare så man man kunde gå vart man ville. Men det kanske kommer tillbaka, vi vet väl alla hur de brukar vara? Först öser det ner snö, sen blir det blida efter någon dag. Vi får väl se helt enkelt!


Det gick ju bra det där

Det blev ingen skidtur idag, men det blev iaf en promenad i snön! Klart bättre än ingenting.
Jag var ju på Arbetsförmedling idag, och TACK!!! Äntligen har jag fått en bra handläggare! Han resonerade precis som mig, att jag har ju åtminstonde jobb tillskillnad från många andra som behöver tiden där bättre än mig. Så jag fick ny tid till sommaren. Nu ikväll visade sig också att jag har tydligen bott granne med karln när jag var liten. Lite kul ändå.

Efter mitt besök på Ams for jag vidare till mormor och morfar. Blev bjuden på lunch och visade i resekatalogen vilket hotell vi ska bo på. Sen berättade mormor lite reseminnen för mig, från deras första utlandsresa för, ja kan ni gissa hur länge sen? 35 år sedan! Och de var inte på charter till Mallorca då heller, utan for till Sri Lanka. Lät så härligt hur det var då, och nu hör man bara på nyheterna om alla hemskheter som pågår där nu.

Sen har även Nettan varit förbi en stund idag så hundarna fick busa här ute i snön. Nu ska jag städa lite som hastigast och sen fortsätta med lite bilder. Hittade några från sommaren -07 som jag helt hade glömt att jag hade.

Skidtur med hunden

Okej, jag hade planer för dagen. Jag skulle städa både uppe och nere och ut och skidra. Jag har tänkt på städa hela dagen, men inte tagit mig för det. Istället har jag suttit i soffan mest hela dagen. Där ett tag tänkte jag lägga mig och sova en stund också, men stoppade mig som tur var. Hoppade istället i understället och täckbyxor och tog med mig Vilja ner till hamnen för att åka skidor en sväng. Och så härligt det var! Var en så vacker solnedgång också, men självklart hade jag inte kameran med mig. Jag testade skidra med Vilja i bältet, och det gick så bra! Det var riktigt roligt! Hon lyckades dra omkull mig två gånger i början, innan hon upptäckte att det inte är så lyckat att lägga sig och snurra runt i snön när man vill. Men det där ska vi göra om, förhoppningsvis redan imorgon.

Imorgon ska jag förresten på Arbetsförmedlingen också. Så kul. Eller inte. Nåja, jag har ju inte behövt vara dit sen i september så jag kanske ska vara nöjd ändå. Nu är det bara hålla tummarna för att de inte ska börja kalla mig allt för ofta efter det här. Jag menar, jag jobbar ju trots allt. De borde ju ha mer att göra med folk som är helt arbetslösa.

Vi ses...

på planet Nettan!


Bokat och klart!

Nu är resan bokad! Känns så kul! Hotellet känns som att det kommer bli bra, och så även sällskapet:) Älsk och jag så klart, också mamma, pappa, morbror och hans fru. De är alltid härliga att ha med sig på resa!
Åh, jag längtar redan!

Här ska vi bo http://www.apollo.se/Travelling+with+apollo/Catalogue/Grekland/Kreta/Agii+Apostolix+Chania+Stad+x+Kato+Daratso/Agii+Apostoli/Apartments/Stellina+Royal.htm?Search=True&CountryTrackerId=6145&Season=Summer&DestinationTrackerId=31772


Vi har varit över hos Eriks föräldrar idag. Fått hjälp med att klippa kattstackarn. Huvva vilka tovor hon får! Och de sätter sig alltid klistrade mot huden så det är ruskigt svårt att få bort dem.
Annars har jag varit en sväng till Holsträsket idag. Vilja och jag var där och mådde gott i solen. Så underbart väder!






Bowling och resor

Sitter vid gammel datorn min. Känns lite underligt att sitta vid en stationär nu när man är van sin bärbara. Skulle egentligen bara kolla upp några mailadresser från outlook för nu har jag tänkt formatera den här klunsen så jag förhoppningsvis kan sälja den.

Ikväll har vi varit iväg och bowlat. Det var kul! Hade kunnat bowla på en timme till:) Och tur hade vi ju när det var halva priset också! Vinsterna gick dock till Erik och Nettan, men andra serien kom jag på en ärlig andra plats iaf:) Tyckte det ändå var helt okej med tanke på att jag sist bowlade 2004.
Annars har dagen varit lugn. Jag och mamma for in till stan imorse för att köpa  ett joggingbälte, men det var så klart slut i Piteå också. Så jag slog till på att annat, lite väl dyrt egentligen, men det verkar suveränt! Testade det när jag var på prommenad på eftermiddagen och det gick så bra. Ska bli intressant att se hur det går med skidorna på. Jag gissar att jag kommer ramla både en och två gånger:)

Sen har vi kollat resor både igår och idag. Det blir Kreta eller Rhodos i augusti eller september. IIh, så härligt! Jag längtar redan, och ändå är beställningen inte gjord än! Min morbror och moster ska med också, så de skulle kolla igenom alternativen vi hade plockat fram.

Nä, nu ska jag gå och sätta mig i soffan istället, framför den andra datorn. Haha, fan vad tråkig man är. Men jag skyller på att klockan är gåochsovatid, så då orkar man inget annat!

RSS 2.0