Snöoväder

Snön har vräkt ner idag. Sådär kul. När jag steg upp kl åtta imorse kunde jag inte se några spår från när Erik for hemifrån två timmar tidigare. Allt var igensnöat. Och sen bara fortsatte det, och fortsatte. Jag har skottat 3 gånger idag och traktorn en. Nu hoppas jag han kommer en sväng till innan jag far på jobbet imorgon. Och att han skottar upp mot vedbon också.

Vilja har fått ett tikskydd idag. Mest för att det är inte så trevligt om alla ska trampa i hennes blod hela julafton. Och jag har ingen större lust att springa med ett papper bakom henne hela dagen heller. Hon gillar det sådär kan vi säga. Vill helst inte lägga sig ner. Men det är troligtvis bara en vanesak.

Nu ska jag spela vidare i Mario Galaxy. Det är grymt kul!

Juletid

Tillslut blev kamera + objektiven sålda. Det krävdes bara att sälja sakerna var för sig. Skrev om annonsen i onsdagskväll, torsdag försvann kameran, ena objektivet igår och det andra idag. Till samma tjej faktiskt. Nya pengar att spendera med andra ord. Och tur är väl det iom att lönen blir fattig den här månaden. Om min a-kassa bara kunde komma igång så skulle det rulla in ganska bra med pengar eftersom jag har haft rätt till stämpling i två månader som än inte är utbetalt.

Igår blev det en härlig mysdag med älsk:) Vi tog det lungt hela förmiddagen och sen drog vi in till Luleå. Gick på stan ett tag, fikade och ut på Storheden en sväng. Sen in till stan igen för lite mat på Waldorf och bio. Det var helt underbart!:) Vi såg 2012 och visst var den bra. Kanske lite väl klyschig, men ändå helt klart sevärd.

Vi köpte ett Wii igår också! Som jag velat ha ett, och nu står det här så fint! Har nött Mario Cart idag och nu tänkte jag slå mig ner med det andra Mario spelet vi köpte, Mario Party eller nått sånt. Så kul, jag har alltid gillat Nintendos grejer, kanske för att de är vad man växt upp med? Och kanske för att de är de enda som inte har sjuttiofem olika knappar på kontrollerna. Jag blir tokig på Playstation och sånt för jag vet aldrig vilka knappar jag ska använda. Så det här passar mig perfekt! Nu ska jag köpa mig ett Wiifit också för det var så himla roligt när jag testade hos Hanna.

Julgranen är äntligen klädd och årets andra julskinka griljerad. Får se om vi kanske hinner med en tredje också. Det måste vara bland det godaste som finns!

Nä, nu blir det fram med lussebulla och pepparkaksdeg och sen bänka sig framför teven.

091219

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Älskling är helt enkelt den mest underbara människan!

Julgransbekymmer

Åh, jag blir så ledsen. Min julgran vill inte lysa över allt. Och inga reservlampor har jag. Och inga lär det bli heller eftersom vi slutat sälja dem på jobbet. Måste försöka ta mig till Elkedjan någon dag och kolla om de har. För den ser lite trist ut när en hörna är helt mörk. Nästa år blir det nog att investera i en ny.

Nu ska jag hoppa i säng. För jag ska få jobba imorgon! Och när jag har kommit mig hem från jobbet så kommer älsk också hem! Jag längtar!

Kyligt

Det är kallt idag. Alldeles för kallt för min del. Som tur var ville inte Vilja heller vara ute någon längre stund.
Idag är planen att ställa upp julgranen och eventuellt börja sy på väskan. Kan hända att jag börjar virka mina vantar istället för sy väska. Vi får se. Också ska det städas så klart. Ingen idé att plocka fram julgranen och göra fint om det ändå är dammigt och jävligt.

Igår var jag i Luleå i stort sett hela dagen. Brorsan ringde kl 10 och ville jag skulle komma in så han kunde handla på jobbet. Var väl där till kl 11, så jag hann träffa Elias och Molle en sväng. Stannde och surrade lite med Hanna innan jag for vidare för att söka julklapp till Älsk.
Jag var förbi hos Malin och Tobbe också och träffade Lucas! Lilla stjärnan! Helt underbar! Så otroligt söt. Hann faktiskt med att hålla han en sväng innan jag skulle vidare hem till Vilja. Alltså man smälter ju av småbebisar. Jag kan som inte slita blicken från dem. Och Lucas var världens gulligaste!

Nu är det dags att ta tag i det här med julgran och städning. Sen blir det en sväng till mamma och pappa för att kopiera en tredje omgång med arbetsgivarintyg. Nu hoppas jag att a-kassan blir nöjd så jag får ut pengar från dem nån gång. Det har ju "bara" gått två månader sen jag började stämpla.

091214

Dagarna går med en väldans fart, knappt 1½ vecka kvar till julafton nu. Julklapparna är ju klara, förutom min julklapp till älsk. Men den ska jag lösa under veckan.

Förra veckan fick jag jobba en del, bra att få in lite kronor till januarilönen också. Torsdagen var jag till Piteå och hängde med Hanna och Madde. Så otorligt kul att träffa dem! Det ska göras om:) Vi spelade Wii en del, och nu vill jag ha ett! Erik verkar lite skeptisk till ett Wii, men han har iaf sagt att vi ska kolla på det efter jul. Så jag får väl hålla ut ett tag till.

I lördags hade vi personalfest, och så roligt vi hade det! Vi höll till på Tallkotten inne i Luleå och hade (nästan) ett rum för oss själva. Nästan säger jag eftersom vi hade två kärlekspar som satt och åt finmiddag ca 50cm från våra ryggar. Stackarna, tala om att det måste ha varit bortkastade pengar för dem. För ljudnivån vid vårat långbord var inte låg. Servitörerna drog igen dörrarna som gick ut till resten av restaurangen mer och mer allt eftersom kvällen gick. Men kul hade vi. Jag höll mig däremot nykter eftersom jag skulle jobba söndagmorgon igen.

Idag har jag varit chaufför till pappa. Han har opererat axeln förra måndagen och får inte röra den nämnvärt. Så vi har varit två svängar till vårdcentralen och två svängar till sjukgymnasten.
Ikväll har jag varit på middag hos Eriks mormor. Hon ringde och bjöd in mig på paltmiddag, och det tackar man ju inte nej till. Och det var så himla gott!

Nu ska jag ut med Vilja en sväng. Hon började löpa igår - sådär trevligt och lämpligt till jul. Nåja, bara gilla läget.

Grattis Grattis till eran stjärna!

Och Välkommen till världen Lucas! Gud så jag har väntat på det här mms:et, och idag kom det! Världens finaste lilla bäbis! Det kom några glädjetårar när jag läste och fick se en bild på underverket:)

Nu längtar jag efter att få träffa er!

Jul Jul strålande Jul

Vi kanske är lite tidiga, men nu är årets första julskinka gjord. Erik önskade en förra helgen så jag köpte helt enkelt hem en liten en när jag var och handlade. Gott var det kan jag lova.



Denna dam tyckte också det var gott, minst sagt.


Vilja Har skällt fast en älg ikväll. Här ute på gården. Tur det inte var jag som gick ut med henne. Jag var iaf ut och kollade varför hon skalla så mycket och då pekade älsk ut en älg åt mig. Mitt på gården i våran jordhög. Svärfar och Felix kom över och kollade. Lite för nära tyckte jag nästan de gick, då jag själv stod på bron och tittade. Fast jag är ju lite rädd för älgar också.

 


Molle

Den här lilla underbara varelsen kom Älsk med på flyget i torsdags.




Tyvärr var det ju inte hos oss den skulle stanna. Den flyttade till Vitå igår och jag vill dit och mysa med lillvalpen mest hela tiden. Han var väldigt väldigt liten, Vilja var minst dubbelt så stor när vi hämta henne. Jag sa till Erik att vi blev nog blåsta på hennes ålder. Fast näe, vi har ju papper på när hon är född, och hon var störst i kullen. Hur som helst blev jag alldeles kär i den här filuren och gav på förslag att vi skulle ta hem syrran hans till veckan. Men jag blev nedröstad.

Rätt mycket folk i farten idag måste jag säga. Det var folk hela, hela tiden. Fast tiden går åtminstonde fort, och det gillas.
Igår var vi och handla julklappar, och nu har vi bara en kvar till lilla Elias. Och det är nog den enklaste julklappen av alla. Det börjar bli många barn att köpa julklappar åt, men det är bara roligt tycker jag.

Ikväll är det lungt här. Jag hade velat göra något, men jag vet inte vad. Så jag ser Robinson. Sådär lagomt kul. Nåja, jag är rätt trött så det kanske är lika bra. Jag är lite sugen på att baka lussebulla, men det kändes som lite för omständigt projekt den här tiden på kvällen. Jag hinner kanske till veckan om jag har tur. Den är dock ganska uppbokad. Jobb tis-ons. Eventuellt inbokad på torsdag med att träffa Hanna, fredag till Vitå och kolla in brorsans och Lissis nya hus. Och sen jobb under helgen.

 

 


December är här

Jag hade tänkt städa ikväll. Istället har jag suttit i soffan, sett Grey´s och massa andra program. Jag får offra morgondagen på städning istället verkar det som.

Imorgon kommer Älsk hem! Jag längtar så otroligt tills han är här! Ska faktiskt och hämta han från Kallax eftersom han har lillvalpen med sig. Inte vår valp förståss utan han tar hem en från Stockholm till brorsan emd familj. En jättesöt liten skapelse, blandning av Bernersenner/Labrador. Måste ju bli helt underbar lite varelse.

Helgen som var gick alldeles för snabbt. Som vanligt när jag har ledig helg med andra ord. Och jag var förkyld så det sjöng om det. Men hur som helst trotsade jag förkylningen på lördagen och vi drog oss till Ikea. Sekunden vi steg in i butiken kom jag på varför jag inte far till Ikea löningslördagar. Folk, folk och åter folk. Nåja, som tur var skulle vi inte handla särskillt mycket, utan bara titta. Och jag tror vi har hittat vad vi vill ha. Perfekt! Ramlade faktiskt in på tygavdelningen när vi gick förbi och köpte mig nån meter av tyget jag ska sy till gardin i tvättstugan. Nu saknar jag bara en gardinstång.
Väl hemma från Haparanda var jag så trött och knäckt. Att man aldrig lär sig att hålla sig hemma när man inte är kry. Nåja, nu har det då vänt och jag känner mig mycket piggare.

Julen har jag lyckats stöka fram med stjärnor och ljusstakar. Dock funderar jag på om jag måste ställa upp granen också snart. Jag brukar egentligen låta den vänta fram till Lucia ungefär, men den stod då illa till när adventslådan skulle fram, så den står halvt om halvt i hallen nu. Och jag tänker inte försöka tråckla in den i skrubben igen. Kartongen är alldeles för stor för den lilla dörren nämligen.

Nu ska jag sätta mig och försöka virka en fjäril till min mössa. För igår lyckades jag tillslut virka en mössa som blev bra i storlek. Och hittar jag inget bra mönster på fjäril så får det bli blommor. Sen ska jag dyka i säng så jag förhoppningsvis vaknar i tid imorgon.


RSS 2.0