Fiskepremiär!

Självklart jobbar jag i helgen när det bjuds på sommarvärme, det är som vanligt med andra ord. Nåja, det kommer förhoppningsvis fler fina dagar. Vi kan ju hålla tummarna för att det är riktigt fina dagar 1-12 juli, för då har jag nämligen första svängen med semester.

Älsk och jag har varit och fiskar ikväll. Två svängar. Första gången vid Rosån, och så  vackert det var där! Att jag aldrig varit där förr! Måste ta med kameran dit någon dag! Dock fick vi endast en abborre där. Senare på kvällen for vi till Trundöbron och testa. Blev två borrar, en id och en brax. Det var underbart skönt att vara ute och fiska.



Nu har jag och Vilja nyss varit ute på en runda. Tog cykeln, och det går förvånandsvärt bra. Får se när jag flyger i backen för första gången bara. Men hon gillar det och jag gillar det. Måste börja om och cykla, det är så härligt. Skulle bara behöva rusta upp cykeln lite. Jag kan ju börja med att ta hem nå olja från jobbet och smörja upp stackarn med.

Börjar bli dags att krypa ner i sängen. Jobb väntar ju imorgon också. Och då är det morsdag också, glöm inte bort det!
Och förhoppningsvis gör jag inte om min försovning imorgonbitti. Jag kom ju dock i tid till jobbet, däremot utan mat och utan att ha rastat hunden. TUR älsk var hemma!

Saga börjar bli gammal och grå. Men är lika fin för det!


Det blommar i trädgården


Regn och blåst

Jag har städat undan min lilla kortläsare, så jag får inte in mina bilder på datorn=( Måste kanske investera i en ny imorgon på jobbet. Blir så less när bilderna aldrig kommer över. Och minneskortet blir fullt.

Hur som haver, idag har jag och pappa varit en snabbis in till Piteå på Dollarstor och Öob. Ingen av butikerna hade det jag var ute efter. Får kolla i Luleå någon dag itället, Blomsterlandet borde ju iaf ha tycker jag. Rusta hade förvisso, men de var så himla fula. Och då får det hellre vara.
Därefter for vi vidare till Tvärån och myste med barnen. De är för härliga alltså! Jag har läst ungefär femtioåtta böcker för dem under tiden vi var där. Och alltid haft minst en av dem i famnen. Men det är bara mysigt:)
Testade även på (för första gången i mitt liv!) att äta ärtsoppa. Det gick väl an, inte direkt någon topptio rätt, men inte dåligt heller. Dock inget jag någonsin kommer tillaga själv. Men Lissi är kung i köket och allt hon rör vid blir bra. Så det blir nog bara där jag kommer äta ärtsoppa.

Vädret har varit så trist idag, regn hela förmiddagen, och när det väl drog bort så friskade vinden på ordentligt. Så då kände jag ändå inte någon längtan att gå ut. Men till helgen skulle det bli kanonväder igen. Så klart, för jag jobbar ju. Inte mycket att göra åt, men det hade ju varit kul om det var sol och varmt nån gång när man var ledig:)

Imorgon kommer älsk hem också. Och jag längtar så himla mycket! Han är det bästa som finns! Jag älskar han så otroligt!

Fynd!

Sitter och väntar att älsk ska komma hem när som helst nu. Ska bli så mysigt att ha hn hemma en extra dag! =) Och ja böt ju pass med en kollega p jobbet så jag ä faktiskt ledig imorgon med han=)
Jag fyndade på jobbet idag förresten. Hade ställt undan en fontän som var slutmarkerad och vi fick den sista idag till butiken. Dock ville en kund köpa den, så jag tog demo ex.et av den istället för halva reapriset. Helt kanon!

Nu ska jag vattna plantorna, sen ska jag ut och borsta igenom Vilja!

090519

Nu börjar det nästan lika något ute i trädgården. Vi har nästan grävt färdigt nu iaf. Eller det beror väl på hur man ser det, men buskarna står där de ska iaf. Nu ska det bara grävas upp för att läggas plattor också. Och grävas klart i slänten bakom blombänken. Alla nya plantor och buskar är planterade sånär på två marktäckare som ska grävas ner  i slänten och altanen är upplyft och inoljad. Nu ska den bara byggas in, få en trapp och räcke så är den också färdig sen.

Vilja har börjat löpa i fredags, så stackarn får vara i koppel hela tiden här ute. Hon ser så ledsen ut och förstår nog inte alls varför hon inte får springa fritt som hon brukar. Nåja, ca 2,5 veckor till, sen är det över för det här året.

Imorgon ska jag ta och kontakta lite byggfirmor för att få in lite föer offerter. Inte nu för att vi fått någon än, trots att det börjar vara en månad sen de var hit och tittade. Jag blir mer och mer irriterad för var dag som går. Så jävla länge kan det väl ändå inte ta? Fast, i mina ögon sjönk de redan samma dag de kom hit iom att han var fyra timmar sen. Fyra timmar, då kan man ringa och meddela att man blir sen anser jag.

Annars tycker jag nog att Norge var en värdig vinnare av ESC i år. Jag gillar låten, den är mysigt på något sätt. Och jag kan spela den gång på gång, Men jag tycker nog inte den var bäst av alla bidrag Jag höll mest på Estland med Rändajad. Också gillade jag Turkiets Düm tek tek.

090514

Okej, efter idag skulle jag nästan kunna påstå att vi har byn renaste hus för tillfället. Som det har städats idag, från halv nio till fem. Plus igårkväll. Annars har jag bara borstat hunden. Hon tappar hur mycket päls som helst. Gården är full av svarta bollar från borsten. Nåja, bättre att lämna det ute än inne iaf.
Jag följde med Nettan ner och kollade in när hon håva ikväll också. Dessvärre blev det ingen fångst. Bara några mörtar och det räknas knappt. Nu är jag så trött och vill helst sova, men jag tänkte hålla ut tills älsk kommer hem iaf.

Storstäd

Har jobbat från morgonen idag, sen STORstädat hela kvällen till typ nyss. Med avbrott för Grey´s såklart. Ändå är inte ens köket färdigt än. Tar tid när man dammtorkar väggar och tak och varenda pryl, skåp och låda. Men rent blir det!
Nu ramlar ögonen igen hela tiden så det börjar bli dags att uppsöka sängen. Imorgon förtsätter städandet.

Imorgon kommer älsk hem också! Jag längtar så himla mycket efter han!


Blä. Kom precis på att jga har tvätt i maskinen. Måste hänga det, sen får jag äntligen sova!

Full fart under helgen

Den här helgen har bara rusat förbi. Vi har varit i farten fre-sön med olika saker, och det känns som att vi ändå fått en del gjort. Fast mer tid behövs absolut. Typiskt att jag ska jobba till helgen!
Fredagen började vi med att fara till Luleå en sväng. Inhandlade lite bra att ha saker så som skottkärra, stege, blomjord osv. Var självklart även in på akvarieaffärn en sväng för att se om han fått in några ordentliga filter. Men inte det. Nåja, väl hemma började arbete på en gång. Vi bestämde oss för att flytta vinbärsbuskarna så de blir lite mer tillgängliga. För där de stått fram tills nu går man aldrig. Man har fått välja på att stå mitt i potatislandet eller mitt bland alla brännässlor om man skulle ha vinbär. Erik började gräva och jag gick in och putsade fönstrena. Efter en stund kommer Erik och säger att jag måste komma ut och titta. Väl ute på gården får jag se att han hamnat mitt på en stenmur. Och denna stenmur visade sig vara en husgrund som vi kunde hitta trådar till en bra bit bak i tiden. Nåja, kvällen avslutade vi sen med tacobuffé på cafet.

Lördagen for jag på loppis i Arcushallen med mamma och pappa. Sen kom älsk in och hämtade mig i Luleå eftersom vi skulle till Jacob som fyllde år på fredagen. Där blev vi hela eftermiddagen för att sen, just innan alla butiker stänger, börja jaga runt efter ett ps3. Såklart hade ingen det inne för dagen. Men lika bra var det kanske, eftersom vi sen kom på att de där (minst) 5000:- finns det bra mycket annat att lägga på. Kvällen strandade vi i soffan över hos Staffan och Carin, läsandes i en bok.

Söndagen tog vi tag i trädgården igen. Erik grävde och jag putsade utsidan av fönstrena, krattade och rensade blombänkarna på ogräs. Vi beslutade oss för att låta grunden få ligga kvar där den varit under alla år och flyttade buskarna istället åt sidan. Så nu står vinbärsbuskarna på plats iaf. Syrenbuskarna har vi hunnit flytta två av, och jag tror det kommer bli jättefint när det är färdigt. Bara en buske till som ska flyttas dit nu. Sen måste vi väl kanske och inhandla lite fler buskar, träd och perenner.
På kvällen började jag min utrensning av skåp. Fick ihop två sopsäckar med skit som ska kastas. Ganska imponerande vad man samlar på sig egentligen.

Idag har jag jobbat, och ATT det finns lustiga människor går inte att förneka. Man vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta vissa gånger. Vi hade förresten fått jättesöta kort på skåpen med en liten bild och textrad under. Det var gulligt gjort:) Nu väntas jobba två dagar till för att sen vara ledig tors-fre. Jag funderar om jag och älsk ska fara ner till Skelefteås handelsträdgård då. Vi får helt enkelt se.

Årets första riktiga utebad

Jag och Nettan har precis varit ute på en kvällsprommis över flarken. Riktigt skönt att komma ut, trots att det är grått och kallt. Det måste vi ta och göra någon mer kväll! Vi landade nere vid Kvarn ett tag också och tittade på vårfloden och lät hundarna springa löst och busa. Jag var lite orolig att Vilja skulle hoppa ner i ån, den strömmar ju trots allt rätt mycket just nu. Men hon höll sig därifrån som tur var. Däremot badade hon i småpölarna på sidan. Och då menar jag riktigt bada hela henne. Så nu är hon så blöt och mysig. Också har de kivats om grenar och till o med hela träd som låg fällda. Nåja, de hade riktigt kul iaf!=)

090504

Skitblogg! Allt försvann! Jaja, snabbt då. Stan med pappa, arbetsförmedlingen - jag behöver inte dit igen förens september (tummen upp!), jag får en ny handläggare i september för att jag blir för gammal för ungdomsförmedlingen (tummen ner!) Fan, har ju äntligen fått en vettig handläggare!

Jag hyllar Telemäklarna i Piteå! Bättre service får man leta länge efter, och troligtvis hittar man det inte ändå. Kommer alltid handla mina telefoner där i framtiden. Ja, hem kom jag iaf med en Nokia 5800. Helnöjd!

Besökt soptippen med pappa 3 svängar idag. Tyvärr är allt vårat skräp kvar hema än. Det får bli nästa vecka vi tar en sväng med det.

Kollade in Segerströmmen med Nettan ikväll. Mindre bra fiske idag kan vi konstatera. Nåja, firrarna dyker väl förhopningsvis upp så småningom.

Nu ska Vilja pinkas, sen ska jag i duschen och sen sova! Börjar åtta imorgon. Minns inte när jag behöde upp den tiden till jobbet sist.

Jag fick förresten en mys t-shirt av älsk imorse. Som gjord för mig:) Hehe.
Oh, skulle så vilja ha han här nuuu! Älskar karln!

Maj

Ledig! Har varit det idag plus imorgon måndag. Skönt. Vi for till Tvärån idag och grattade brorsan och lämnade lite prylar som pappa skickade med. Myste med barnen och hade det skönt i solen. Ikväll har jag varit totalt orkeslös och legat på soffan sen femtiden. Nu ska jag försöka få älsk med mig och sova.
Natti!


RSS 2.0