Fantastiska sommar!

Fantastiskt vilken dag! Solen har gassat för fullt och det har blåst så där lämpligt skönt! Temperaturen visar fortfarande på +22 nu kl 23.00, är det inte alldeles underbart!? Det enda -MEN- med denna värme är att det blir så otroligt jobbigt för lillan. Hon har sovit otroligt dåligt hela dagen, bara korta små snuttar. Ikväll har hon störtvägrat lägga igen ögonen och det har så klart resulterat i en övertrött tjej. Inte ens åka bil hjälpte! Nu har hon dock, tillslut, somnat i sin bilstol. Hoppas bara hon tänkt sova för natten. 
Natten har jag för övrigt tänkt att vi ska spendera på nedervåningen. Vi köpte en luftkonditionering som stått igång hela dagen här nere och se på tusan - vi har bara 22 grader nu motför 28-29 som vi annars brukar ha inne sånna här dagar! Uppe däremot är det riktig bastu, var inte alls lockandes att lägga sig i sängen. Freja har ju sin vagga att sova i här nere så förhoppningsvis ska det gå bra.


Jag har spenderat dagen hos syrran och Astrid. Vi gick på prommis ner till hamnen och kolla in Klubben. Tala om att badplatsen gjort comeback. Fullproppad strand och massor med barn i vattnet. Tror inte ens det var så mycket folk där när jag var liten? Efter det gick vi hem till mamma och pappa där Freja testade rida på Vilja. Därifrån gick jag hemmåt för att lämna vagnen och ta bilen till Hanna, Elensia och Monica för att äta gomiddag! Tack än en gång för maten! Freja har haft det så mysigt i famnen där!:)



Imorgon ska jag hälsa på min mormor. Jag hoppas hon blir bra snart. Kära lilla mormor! Freja ska gå på stan med sin morfar under tiden.

Båtpremiär!

Lillstrumpan sover - typ. Sover är nog fel ord, vilar ögonen passar bättre tror jag. Hon vaknar nämligen så fort jag slutar gunga henne i bilstolen. Babyskyddet är bland det bästa vi har. Sällan somnar hon så fort och gott som hon gör i det. Igår fick det dock en hård utmanare i form av en Babybjörn babysitter. Freja gungar och gungar i denna babysitter. Den vi har haft fram tills nu har hon knappt varit nöjd 5 minuter i. Den ska få flytta upp på övervåningen, bra att ha något där att sätta henne i då man hänger tvätt eller bara måste på toa.

Lillan premiärade med att åka båt i helgen. Och så himla söt hon blev i sin flytväst. Som en liten korv. Båtlivet var visst skönt då hon sovit i princip varenda minut på havet. Hon blir nog inte någon landkrabba som mamma hennes:)



Idag fyller Erik år! 29 starka! Grattis älskling!


Midsommar

Hoppas ni alla haft en härlig midsommar! Det har vi, midsommarafton var vi med Hanna, Christer och Elensia. Vi åt gott, surrades, tog en liten promenad och spelade spel. En perfekt kväll!
Midsommardagen har vi, som alla andra år, spenderat ute på stugan. Så mysigt att vara där. Och solen har lyst, vi har bara sett de tråkiga grå molnen som passerade in över land. 

Så här söt var Freja igår!



110622

Trevlig med en dag när regnet inte öser ner! Jag har iofs inte uträttat mycket för det, jag for till Piteå och storhandlade. Mamma var snäll och tog Freja på en prommis under tiden runt Coop. Känner mig inte riktigt redo för en storhandling på egen hand ännu. Nog spännande att se vilket humör lillan är på när man ska in på Konsum en snabbsväng.

Ikväll kommer Erik hem också, nu får vi ha han hemma i 8 veckor! Så underbart! Ska bli så kul att han också får vara hemma och se allt som händer med lillan:)

Rosån har svämmat över, det ser ut som en andra vårflod här. Kanske inte så underligt med tanke på allt regn som kommit de senaste dagarna. Och mer ska det bli. Vädret ser inte sådär jättelovande ut för midsommarhelgen. 



Släktträff, dop och Ikeatripp

Freja kan skratta, högt rent utav. Underbart! Mammahjärtat smälter varje gång.
Helgen har hunnit bjuda på kusinträff för lillan när bror med familj var förbi. Hon har förresten hunnit med tremänningsträff också under torsdagen. Så kul även för mig att få träffa kusinerna mina!:)


Sen har vi varit på Williams dop i helgen. Han är så himla söt. Vi passade på att ta nya kort, nu med bebisarna utanför magen! Kan inte greppa att vi fick barn så tätt inpå varandra, men kul är det! 
Snart är det dags för Elensias dop också:) Frejas blir först mot hösten nån gång. Troligtvis under september.


Freja-Maj, Elensia-April, William-Mars


Idag har Freja haft premiär på Ikea! Det gick så bra, hon har skött sig perfekt! Inköpen blev dock inte så stora idag, bara saker vi faktiskt behövde.

Lillstrumpan min.

Lillstrumpan sover. Badet tog visst knäcken på henne. Men hon gillade det idag igen. Så kul att se hur hon riktigt myser i vattnet. Och ler. Hon har börjat le! Och det känns så -förbannat- bra i mammahjärtat när hon ler! Och hon har börjat prata, och det är så mysigt! Det är inte mycket eller ofta, men ibland försöker hon


Hormonplitorna ser bättre ut idag också. Om det är prickarna som är färre, eller om det bara ser bättre ut för att det röda lagt sig var en annan femma. Hon verkar då inte vara besvärad av dem, och det är ju huvudsaken!

Nu väntar vi på lillans mormor. Jag ska sätta upp gardinerna i tv-rummet under tiden hon är här och myser med Freja. Det är dags för amningsstund nu igen, så det är bäst jag går innan det blir allt för arga toner.


Trädgården

Här är Eriks "lilla" projekt. Trädgården ska bli fin! Vi har ju haft väldigt ojämn gräsmatta, fullt med sten som stuckit upp här och där. Det har inte varit så lätt att klippa och vi har fått slå en hel del med trimmern. Men nu har Erik grävt upp det värsta partiet av gården och tagit bort stenarna som stack upp och börjat släta ut våran blivande gräsmatta. Av stenen han hittat har han gjort en stenmur, så gården kommer bli i etage. Jag som ifrågasatte om han verkligen trodde stenen skulle räcka. Tji fick jag! Det är sten till förbannelse! Överallt, i alla möjliga storlekar!
Men vad hade jag egentligen förväntat mig, vi bor ju på berget i princip.


Såhär såg det ut innan arbetet började.








Här har alla stora stenar hamnat. Det är meningen det ska bli kompost osv uppbyggt bakom dem.


Dags för bjöjbyte på lillan, sen ska vi iväg och handla!




110611

Temperaturen börjar nästan vara dräglig här inne. Skönt. Freja ser genast lite piggare ut när hon inte är alldeles rödflammig och verkar äntligen sova gott. Igår i värmen var det bara korta sovstunder, och det kan jag ju egentligen förstå. Man vet ju själv hur bra man sover när det är varmt.

Idag ska vi iväg på loppisen i Badhusparken. Hoppas det inte blir riktigt lika varmt som igår. Bara lite svalare så blir livet lite lättare för de små.

Ska gå och sova vidare jag också nu. Har just haft matsund med lillan och blev så himla hungrig själv så jag blev tvungen gå ner och äta lite. Jag som aldrig brukar äta på nätterna. 


Bvc

Och Freja har blivit både tyngre och längre - precis som hon ska! Hon mätte 54cm och vägde 4110g idag på sin en månadsdag. Lillan blir stor, mötte nämligen en 4 dagars bebis på bvc, och det är sjukt vad mycket som händer på en månad!

Jag har precis varit ute på en promenad i kvällssolen. Det är galet varmt, termometern visar fortfarande 24 grader i skuggan! Däremot är det ruskigt mycket mygg.

Nåja, matdags för lillan!

Freja 1 månad

Vart tar tiden vägen? En månad, våran lilla tjej har redan blivit en månad! Jag tycker det var nyss jag låg på bb och väntade o väntade. Det har helt klart varit den bästa månaden i mitt liv. Så underbart att få vakna upp med Freja vid min sida!


Man ser på henne nu att hon inte är nyfödd. Hon har börjat få lite kinder och lår. Börjar helt enkelt fylla ut sin hudkostym. Jag är bara så rädd att hon ska nöta bort sitt hår, vilket nog är oundvikligt, så jag ska försöka släppa det. Herre gud, de växer ju ut nytt! Värre än så är det ju inte.
Idag är det dags för bvc besök nr två. Jag tror hon passerat fyra kilo nu. Ska bli intressant att se. 

Sommaren har äntligen kommit hit. Värmen är så underbar! Blev "tvungen" fara och inhandla lite fina sommarkläder till lillan - för det hade jag ju absolut inte nått hemma;) Det blev både klänning, linnebodys, kortärmad o kortbent helkroppsdräkt, solhatt och en neutral dreggellapp. Fast jag använder dem som kräklapp, för hon kräkar till höger och vänster. Det enda jag köpte till mig själv var ett myggnät tillsovrummet. Nu orkar jag nämligen inte ha nån mer natt med myggjakt. 

Vi började med minifom i veckan - och det är som en ny bebis. Kvällarna består inte av otröstliga skrik längre. Jag kan knappt tro det är sant. Lillan är nöjd och föräldrarna är nöjda. Kan ju inte bli bättre än så. Jag hoppas det håller i sig, så det inte bara är en tillfällighet. 


Prommis

Det är sommar ute, men blåsigt. Ska trots det ut på en prommis så Freja kanske kan somna. Stackarn har det så oroligt i magen sin.  

Upptäckte precis att hon har somnat i vagnen ändå. Men hon är ju likaså påklädd så jag ger mig nog ut på promenad ändå:)

Fyra veckor

Blev en snabb tur över Storheden idag. Bytte rullgardinen till en med rätt bredd - och svart som jag ville ha från början. Och hittade faktiskt tapeter till övervåningen! Nu ska det bara spacklas och slipas färdigt så vi får sätta upp dem också!
Försökte hitta oss en luftkonditionering också, men hittade ingen i rätt storlek. Får jaga vidare nån annan gång. Nånting måste vi iaf göra, för här inne är det kokhett!

Ikväll har vi varit hos Hanna, Christer & Elensia på grillmiddag. Så otroligt gott! Tack för en trevlig kväll! Ska bli kul den dagen Freja och Elensia upptäcker varandra:) Än så länge är de lite små tjejjerna våra.
Och på tal om smått så blir Freja hela 4 veckor imorgon. Galet vad fort det gått! Är det verkligen fyra veckor sen jag låg på bb? Kan inte förstå!

Stormig dag

Hade räknat med regn idag, så jag blev alldeles pigg när jag vaknade och såg solen skina. Beslutade mig där och då för att fara på loppisen i Badhusparken. I Piteå stormade det på bra, men jag gjorde ändå min runda i parken. Klarade mig precis från ovädret som drog in!
Allt jag köpte i parken var en barnvagnsgardin och en mössa till Freja. Sen var jag en sväng till Barnenshus och Jysk. Köpte mig min efterlängtade rullgardin, men självklart var det fel bredd när jag kom hem. Måste med andra ord trots allt in imorgon igen.

Erik arbetar på med trädgården och nu börjar man se hur det ska bli! Ska ta nån bild och lägga upp, om det nu är något att se när allt bara är brunt än så länge!

Tänk att det är något speciellt med barnmusik (och Euskefeurat!) Freja blir genast lugnare när man spelar det för henne. Magiskt. 

"När lillan kom till jorden,
det var i maj, när göken gol,
sa mamma att det lyste
av vårgrönt och av sol.

Sjön glittrade som silver,
och körsbärsträdet stod i blom,
och svalan kvick och munter
just hit med våren kom.

Gullvivans plym sågs vaja,
bofinken slog så glada slag,
då blev jag döpt till Maja,
ty lillan, det var jag.

Och därför, säger mamma,
så är jag nästan alltid glad,
jag tycker hela livet
är som en solskensdag."

Mysig låt.





Älskade du!

RSS 2.0