Vart tar tiden vägen?

Av allt jag hade tänkt få gjort idag är det endast en sak som är utförd. Jag har äntligen (om än lite sent) fått ner fröna i jorden. Så nu får vi se om det hinner ta sig något innan man ska plantera ut det.
Morgonen började med att jag och mamma for ut till Trundön för att fota lite. Passade på att ta en liten promenad också för att slippa gå efter Rosviks gator. Sen for vi vidare in till Piteå för att hälsa på mormor och morfar. Men vi hamnade förståss en sväng på stan också. Hittade för en gångs skull lite kläder jag ville ha, så jag passade på att handla, men jag vill ha mer! Ge mig pengar nu!

Ikväll har jag snikat middag hos mamma och pappa och mest suttit här. Jag borde gå och stoppa igång en tvättmaskin och börja rensa i skåparna. Nu har jag ju till och med köpt hem kartonger, nya sopsäckar och plastkorgar så det ska bl lite ordning. Också måste jag klippa Viljas klor. Och plocka ögonbrynen. Och fixa fram nå kläder tills imorgon.
Ska förresten börja med att ställa alkoholen på kylning nu på en gång!




Ogräs

Jag har alltså rensat ogräs i blombänkarna idag. Det känns sjukt.  Mest småsmå brännässlor med ena jävla rotsystem. Och självklart har jag bränt mig på dem också, jag har små blåsor på fingrarna fortfarande och det är ändå flera timmar sen jag var och pillade i jorden ju!

Nu ska jag duscha och försöka hitta på något att äta. Jag är kass idag, har inte blivit middag än. Sen ska jag sova. För imorrn ska jag och mamma ut och fota. Och till mormor och morfar en sväng=)

090428

Ännu en helg som rusat förbi. Jag har jobbat, som vanligt. Dock bara korta 12-16 pass, men ändå. Ska jag ändå dit jobbar jag gärna mer än så. Det har varit jippo på jobbet också, 30-års jubileum, för typ fjärde gången sen i februari. Jag börjar misstänka att vi kommer få vara med om fler jubileum under året. Vi hade iaf livemusik (och de är så jävla duktiga de som brukar spela på våra jippon!)en trollkarl, tävlingar och bjöd på fika. Jag hade dock ruskigt roligt åt trollkarln, han hade śånna där ballonger som man kan vrida och göra figurer av, och figurer gjorde han till alla barn. Allt som oftast kom de med en blomma eller en hund, men helt plötdligt dök det upp en liten grabb med, ja, jag höll på börja gapskratta där jag stod. Det såg ut som att han gick runt med en gigantisk snopp i handen, och jag funderade och funderade på vad fan trollkarln tänkte med? Det skulle ju antagligen se ut som ett svärd, men alltså. Trollerimästaren själv måste ju ändå se vad det blev? Ja, de förgyllde då våran dag i kassan när vi såg knattarna komma förbi med sina "svärd".

Nåja. I fredgas for iaf älsk och jag in till Luleå en sväng. Tittade efter mobiltelefon eftersom min är helt kass. Hittade en jag verkligen ville ha, men blev lite snål och köpte istället en ny SonyEricsson. Den är så fin så, men jag känner mig inte riktigt nöjd med den. Så vi får se hur det blir. En kollega på jobbet kanske skulle köpa av mig den. Och då blir det istället den jag verkligen ville ha.

Snart är det Valborg också! Och se där, snön är borta trots allt! Det kunde man inte tro för en vecka sen drygt. Våran gård äri princip snöfri, bara snöhögarna efter traktorn kvar. Vi ska iaf till Nettan och Martin på Valborg:) Ska bli kul. Lite drygt bara att jag jobbar till 19.15. Men jag räknar med att Nettan står redo med en cider i trappen när jag sluter upp!


Fler härliga dagar, tack!

Vilket härligt väder vi haft idag! Sol, sol och SOL! Och en hel del plusgrader. Underbart! Jag och Vilja har mestadels varit ute, satt i solen mot väggen en stund innan jag gick in och åt lunch. Sen gick vi på långprommis i nästan två timmar och kollade på svanarna. De är nu fina fåglar, och stora. Passade på att fota hela flocken som var här nedanför i ån. De bjöd på en riktigt show där de kacklade upp sig mot varanda och flaxa runt. När jag gick över Nybron (vad heter den egentligen?) så fick jag se två svanar på riktigt nära håll, de flög förbi mig sådär 4-5 meter framför. Tror ni man har kameran framme? Näe, självklart inte. Jag är fortfarande sur på mig själv över det. Tala om ögonblicks bild. Jag försökte hala fram kameran när jag såg tt de var på väg att lyfta, men de var alldeles för snabba, och jag alldeles för långsam. Nåja, det var iaf häftigt att se dem flyga förbi så pass nära.









När vi var hemma på gården igen började jag röja runt bron. Ställa undan snösläden och annat skrot. Försökte sopa bort allt vedskräp som ligger. Vet inte om de blev så mycket finare eftersom de nu istället ligger nedanför bron. Jag längtar så tills jag får börja kratta! Det är alltid så mysigt=)

Sen har pappa varit förbi och hjälpt mig mäta huset. Snickarn kommer ju och tittar på fredag, och eftersom det inte finns några ritningar så behövde han exakta mått. Passade på att leja pappa till att hacka bort isen runt förrådsdörren också så jag komdes in och hämta cafesetet. Så nu slipper jag slita ut en köksstol så fort jag ska sitta i solen en stund.

090419

Varför är jag så trött hela tiden? Jag förstår inte!
 Jag har jobbat hela helgen. Så mycket annat har inte hänt. Nettan och Martin var här igår kväll och spelade lite kort. Idag blev det paltmiddag hos mor och far direkt efter jobbet, och sen har jag bara suttit här i soffan. Men nu ska jag i säng!


090415

Nettan inspirerade mig med sin nya bloggdesign, så jag blev också tvungen att göra om helt enkelt.
Hur som haver, påsken är över och kylan tillbaka. Det var ju kul att vi åtminstonde fick en dag med kanon vårväder i måndags. Typiskt att jag jobbade då, men jag hann ju ändå med lite sol innan och efter jobbet:)
 Vi blev bjudna på middag hos mamma och pappa och sen for vi till Hortlax så att Vilja och Nelli fick träffas. Så söta de var tillsammans. Samma energi och lite samma rörelser. Dock var Nelli betydligt mindre än Vilja, säkert en 10 kilo mindre. Vi vägde förresten Vilja i helgen, 33,7kg väger våran lilla dam.



Jag är fruktansvärt trött nu för tiden. Varför? I natt har jag sovit i 10 timmar och ändå orkade jag knappt få upp ögonen. Tvingade mig dock upp för jag fick sånt dåligt samvete när klockan var så pass mycket. Men jag höll mig bara vaken i två timmar. Sen somnade jag på soffan i en timme. Därefter var det bara fixa middag och fara på jobbet. Och det värsta är, jag är fortfarande trött! Jag brukar ju åtminstonde piggna till på kvällen. Men inte nu senaste två veckorna. Jag är så kvällstrött. Och morgontrött. Och jaaa, trött mest hela tiden. Grymt irriterande.

Äntligen visade sig solen!

Idag kom äntligen solen! Jag hade nästan hunnit tappa hoppet om att få se den under mina lediga dagar i påsk.
Dagen har vi spenderat i Tvärån ute på altanen. Barnen har lekt i snön och ridit på hästarna, och vi har sugit åt oss av solen:) Det är så mysigt att vara där, måste bli bättre på att fara dit på mina lediga dagar! När vi kom hem strax innan sju gick vi bara in och hämtade Vilja för att gå över till Staffan och Carin där vi sen har spenderat hela kvällen.

Gårdagen var en riktig slappar dag. Jag låg nog seriöst i soffan alla min vakna tid, bortsett från middag och när mamma och pappa var förbi. Varför ska alkohol göra en så seg? Nåja, det var det värt för fredagkväll var riktigt trevlig! Nettan och Martin var ju här på middag och Jacob slöt upp senare på kvällen. Och så intog vi lite alkoholhaltiga drycker och surrade på. Men nu är det dåligt med drickbart här hemma, endast hjortronlikör kvar som jag inte klarar av.

Härligt när man hör det droppa från taken!



Nu regnar det förrersten, bra, så försvinner det snö!


Glad påsk!

Nu är det påskledigt i tre dagar! Ska bli skönt! Fast ledig vet jag egentligen inte om man kallar sig en sån här helg. Det är många man ska besöka på få dagar. Men det är då så trevligt så det gör inget=)
Jacob har varit här ikväll så han och Erik har spelat sitt dataspel på teven hela kvällen typ. Jag fick iaf se japanska tvshows programet under kvällen så jag ska väl inte klaga.

Sitter och är rätt trött för tillfället så jag funderar på att krypa ner i sängen strax.

Underbart härlig dag!

Har nämligen varit med Malin och Erica idag, och det är så skönt att få träffa dem! Jag blir som så glad hela jag:)
Vi har surrat, gått på prommis, ätit och haft det bra. Och lilla Natalie är ju bara för underbart söt! Har några bilder på skönheten om du vill ha, Erica:)

Jag avslutade dagen med att fara och handla. Min tanke var att få slippa trängas med alla andra som ska bunkra upp inför påsk, så jag var där strax innan sju. Tydligen tänkte alla andra också göra bort det ikväll, för det var knökfullt på Maxi. Hann även på ÖoB en sväng och inhandlade lite godsaker till Vilja, och Biltema för att köpa nya bollar till henne. Deras basketbollar är den enda bollen som hållt för våran lilla tjej nämligen.

Nu har jag precis fått i mig middag. Bättre sent än aldrig väl? Fick ihop till lunchlåda imorgon också. Nu ska jag bara sjunka ner i soffan och se Gordon Ramseys Cookalong. Sen ska jag diska upp, och efter det är det Gonatt för min del.


Det har helt enkelt varit en suvverän dag!


Söndag

Sitter och häckar framför teven, ser Sanningens ögonblick just nu. Vet inte riktigt vad jag tycker om programmet faktiskt, lite fånigt tycker jag nog det är, fast ändå lite underhållande. Såg däremot Whipeout eller vad det nu heter innan, och det var kasst enligt mig.

Jag är rätt trött också. Blev sent igår, och sen har jag jobbat idag. Hade iaf en trevlig kväll igår hos Nettan och Martin, vi blev bjudna på jättegod asiatisk soppa. Den var riktigt grym och jag önskar så att jag kunde göra något sånt. Sen satt vi och surra hela kvällen och där runt tolvsnåret drog jag och Nettan in till Max i Piteå. Hem kom väl jag och älsk först strax efter två, och innan jag varvat ner så pass så jag kunde somna var väl klockan närmare halv fyra. Så ögonen har varit små idag på jobbet. Men det gick det också, och jag har fått en hel del gjort på min avdelning.

När jag kom hem hade älsk uppvisning av oilka frisyrer, av skägget. Och sen gick vi över till svärmor och svärfar för en klippning. Så nu är han så fiiin min älskling! =) Fast det är han ju alltid!

Imorrn är jag ledig. Skönt! Städning på schemat - mindre skönt.


090403

Då var frukosten avklarad och hunden rastad. Nu ska jag göra mig färdig för avfärd mot stan. Undra om vi kanske ska satsa på Piteå den här gången?

Till att börja med ska jag iaf gå och krama älsklingen min som äntligen är hemma! =)

Härlig vårdag

Så hräligt det har varit ute idag! Solen har varit framme hela dagen och det har töat rätt bra! Jag och Vilja passade på att ta oss en promenad till mamma och pappas altan så jag kunde njuta i solen. Jag hittade en perfekt plats i läa och Vilja busade på nere i snön. Jag satt där ett bra tag innan jag gick vidare till banken. Väl hemma gjorde jag en cremefraiche röra med räkor och åt en baugette. Nu har jag nyss dammsugit och ska starta en tvättmaskin, sen ska jag lägga mig på soffan och knapra halstabletter.





Trist

Det har töat på ganska bra idag! Jag blir så lycklig när jag ser snön försvinna. Dock snöade det lite sista svängen jag var ut med hunden ikväll. Nåja, bara det inte vräker ner i natt så.

Jaja. Dagen har varit lugn. Jobbade ju några timmar och sen hem och däcka i soffan (där jag fortfarande sitter). Jag fick jobba till fyra om jag ville, men valde att gå tre som det stod på schemat. Inte roligt att jobba när man inte känner sig kry. For på apoteket och inhandlade halstabletter och nässpray så jag kanske får lite bättre sömn inatt. Jag avskyr att vakna och vara täpp i "ena näsan". Det blir ju att snurra så jäkla mycket, för jag kan inte sova på den sidan som jag är täpp på.
Det blir då ingen färd till Tvärån imorgon. Jag vill helst inte smitta dem med något så de ligger sjuka till påsk. Då avvaktar jag hellre och kanske hälsar på till påsk istället. Så imorgon ska jag bara kurera mig så det inte blir något mer av det här.

Nu har vi konstaterat att pappa får allergi av Vilja också. Det är trist, jävligt trist. Jag vill ju kunna ta med henne dit, men jag vill ju inte att pappa ska bli dålig. Det är lite jobbigt. Det blír ju helt enkelt så att hon måste stanna hemma när vi ska dit. OM nu inte medecinen skulle göra underverk. Fast då måste man ju ändå planera att "idag ska jag ta med Vilja".
Det blir ju inte att fara dit på kvällarna när jag jobbat iaf. Skulle inte ha hjärtat att lämna henne igen då hon varit själv så pass redan under dagen. Huvva, det är nästan lite sorgligt, hon är alltid så glad när hon får komma dit ju. Men pappas hälsa är viktigt, och då får det bli som det blir.

Nu ska jag krypa ihop med mitt korsord ett tag. Godnatt!


RSS 2.0