Friskförklarad

Vilken otroligt händelselös dag jag haft. Ganska skönt på sitt sätt:) Det bästa var att jag fåt äta, utan en mage som börjar knipa efter tredje tuggan.

Imorgon kommer älsk hem igen! Jag längtar! Tror jag ska fara till stan en sväng imorgon. Snikåker in med pappa och hem med mamma. Kan inte bli bättre, jag slipper ju sitta på bussen och traggla:) Och om det ska vara lika dåligt väder imorgon vill jag då inte ge mig ut med bilen. Snöstormar är inte riktigt min grej.

Nu ska jag plocka fram kameran och mixtra lite innan jag ska gå och lägga mig.

Sjukling

Jag har en bra idé, att börja veckan med magsjuka. Kul? Inte det minsta!
Jag hann till jobbet, jobbade 1½ timme och sen var det bara att vända om. Så fokuserad som jag var bakom ratten har jag nog aldrig varit förr. HEM. NU. FORT. FLYTTA PÅ ER. Var det enda som flög genom huvudet.
Nu hoppas jag bara att jag inte hann smitta någon på jobbet. Och att jag inte har smittat någon annan under helgen. Och att älsk klarar sig från det här.

Turligt nog är det ju snabbt övergående, och det har redan lugnat ner sig. Jag käkar blåbär och dricker Cola.

Jaja, nu ska jag slöa framför teven och se om jag kanske får sova snart.

Ny vecka

Jag är trött. Varför vet jag inte, jag sov nämligen alldeles för länge idag. Dock var jag även uppe alldeles för länge igår. Så det kanske tar ut varandra. Sitter och halvkollar på Sex and the city. Man börjar ha sett de flesta avsnitten nu så många år som det gått på tv. Så småningom kommer väl den andra filmen ut och den måste jag ju se:)

Dagen har rullat på. Vi satt på Cafét i nån timme och löste korsord och såg tv. Sen bar det av till Luleå med Nettan och Martin för att spela lite minigolf på Golfgarden. Jag kan efter det konstatera att golf är inget för mig så länge det inte är på Wii. Jag kom sist. Två gånger. Jaja, nån ska väl stå för den platsen också.

Imorgon är det jobb igen. Får se om jag har turen så jag får jobba någon mer dag i veckan. Annars är veckan ganska öppen. Jag tänkte försöka ta mig till Malin och hälsa på. Och sy. Både kuddfodral, gardin och en ny väska. Och egentligen ett draperi också, fast färgen blev lite tokig till det, så vi får se hur det blir med det.


Nikkor 35mm 1:1,8G


Vilja får stå modell, som så ofta annars:)

Jag gillar verkligen mitt nya objektiv. Som jag har saknat att kunna fota med kort skärpedjup sen vi gick över på Nikon, men nu, när jag fick sålt Canon kameran så slog jag till! Jag hade egentligen tänkt köpa ett nytt 50 mm, men jag hittade ett 35 mm fast istället. Och jag ångrar inte en sekund att jag köpte det. Det blir kanon när man räknar in cropfaktorn. Sen att det har en bra närgräns är ett stort plus också!


Kvällen har varit lugn. Vi har bara varit hemma och slöat i soffan. Nu åkte det fram en cider och så småningom är det dags att sova.
Imorgon ska vi troligtvis gå över till Eriks ´föräldrar och så ska jag försöka ta mig ut på skidorna om det inte är allt för kallt. Jag börjar vara fruktansvärt less vintern, så nu får allt våren börja visa sig:) (fast det är väl typ 2 månader innan det är dags för vår)


Fredag

Älsk är hemma igen, underbart!

Igår for ´jag till Storheden med pappa för att handla. Vi var in på jobbet mitt också, och jag tror seriöst att vi var där i nästan två timmar. Pappa surrade på med grabbarna på jobbet och funderade både en och två varv på vad han skulle handla. Sen uppsökte jag systemet, och tur är det att vi inte är storkonsumenter av alkohol! Nåja, det är värt pengarna ibland trots allt:) Brorsan ringde och sa att de hade kommit hem från Sunderbyn nu så då for vi dit en sväng och hälsa på. Alltid lika mysigt att umgås med barnen:)
Vad som däremot var mindre kul var att det satt igång magsjuka medans vi var där. Hoppas jag klarar mig! Jag är hellre förkyld i två veckor än magsjuk i två dagar. Det är bland det värsta jag vet!
Hoppade i duschen så fort jag kom hem, spritade mig - både ut och invändigt:) Ja, vi ser ju, jag har ju tur om jag klarar mig eftersom jag satt och mös med lilltjejen när det bröt ut.

Idag har jag inga större planer. Jag har tränat lite på Wii:et och ätit frunch. Nu ska jag se till att älsk stiger upp också:)

Renar-e, Ute och inne

Idag har jag haft en sån där skön dag. Jag var vaken alldeles för länge i natt, så jag tvingade mig själv att vakna kl 9 imorse för att få någon ordning på dygnet. Däremot var jag ju ändå inte särskillt aktiv förens en bra bit in på eftermiddagen. Satt mest i soffan och tänkte på planerna för dagen. Pappa kom förbi på skotern en sväng och fick sig lite Sodastream cola, som jag tydligen inte alls kan blanda till längre.

Sen så passade jag på att stirra ut lite renar en stund. Men ibland undrar jag vem som egentligen blev utstirrad?




Jag måste ändå tycka att renar är ganska vackra, trots att det är totalt hjärndöda ibland. Kolla bara!



Däremot kommer jag aldrig förstå det här med att samerna har rätt att ha sina renar över allt. Jäkligt konstigt att de ska få vara i min trädgård och förstöra? Som tur var så höll de sig från våran gård idag, men snart är de väl här också misstänker jag.

Sen har jag iaf tagit tag i städandet, även fast det nu inte blev så seriöst som jag hade tänkt det i huvudet. Jag stökade undan det värsta, diskade och tog ett varv med dammsugaren. Ganska oseriös städning med andra ord. Men det ser ju iaf bättre ut.

Nu sitter jag och häckar i soffan, ser lite Scrubs och ska ta och uppsöka sängen strax för att hinna läsa lite innan ögonen ramlar igen för mig.

Men först tänkte jag visa lite bilder från när det var så vackert här med rimfrost. Ännu vackrare blev alla träd och buskar, men då han jag aldrig ut med kameran=(








Söndag

Jag har egentligen inget vettigt att skriva. Helgen har varit ganska händelselös, jag har jobbat och kom hem med en grym huvudvärk igår. Så jag sov, i den mest obekväma ställningen. Jag vaknade efter en timme med ännu mer huvudvärk, men den släppte som tur var när jag fick huvudet i lite mer normalt läge.

Jag har faktiskt köpt mig en vinterjacka. På rea som tur var, jag gillar den, men jag har ändå inte riktigt bestämt mig om jag ska behålla den. Jag tänkte ta en runda på stan imorgon och se om jag råkas ramla över någon annan. För jag vill på ett sätt ha en lite längre modell. Fast egentligen vill ja ha en sån här kortare också. Men, som arbetslös så har man ju inte hur mycket pengar som helst att sprida runt sig, så jag måste välja en modell.

Nä, nu ska jag sluta svamla här. Försöka hitta någit vettigt att se på tv, eller krypa ner i sängen och läsa i boken.


100115

Så var det helg igen. Och jag ska jobba:)  Jag gillar mitt nya schema och hoppas verkligen det kommer fortsätta efter provmånaderna är slut. Jag hoppas ännu mer att jag kunde hitta mig ett jobb med lite mer tid. Min procent är alldeles för låg för att det ska kännas kul.

Jaja, Älsk är hemma igen - Underbart! Idag tog vi en lång sovmorgon och drog oss länge innan vi klev upp. Tog oss en lunch på cafét och sen in till Luleå. Jag hade tänkt få mig en ny vinterjacka, men det verkar helt hopplöst. Jag ska ta mig en dag på stan till veckan och kolla igenom ordentligt. Det enda som blev inhandlat idag var sytråd och knappnålar.

I torsdags var jag iväg till Ikea med Malin och Lucas. En riktigt trevlig dag, och som vanligt när man är på Ikea blir det alltid mer än vad man hade tänkt sig. Det jag egentligen var ute efter var en Lackhylla, men den slutade jag ut när jag stod på lagret och skulle plocka på mig den. Den får vänta till efter renoveringen helt enkelt. Och har jag riktigt tur kanske nån av de vi har blir ledig under renoveringen så kan jag flytta upp den istället. Lucas var då som vanligt världens sötaste :)


Symamamamamaskin

Jag blev inspirerad av min kusin till att sätta mig vid symaskinen. Börja på den där väskan jag nu tänkt sy i flera månader. Jag vet fortfarande inte riktigt hur den ska se ut, men jag får väl prova mig fram. Jag har tre tänkbara modeller att testa på, och att börja med den enklaste av dem är väl kanske inte helt fel?

Min huvudvärk har äntligen släppt! Jag vaknade med huvudvärk och den har suttit i hela dagen lång. Med andra ord har jag inte gjort något vettigt alls idag. Suttit i soffan mest hela tiden. Nu skulle jag vilja köra igång med lite Wii fit. Men frågan är om det är rimligt den här tiden på dygnet? Jag kanske borde uppsöka sängen i tid för en gångs skull?

Jag har nedräkning tills torsdag nu. Då kommer älsk äntligen hem. Känns lite tomt här hemma, jag hann bli van att ha han hemma under de här tre veckorna. Också ska jag på en tripp med Malin och Lucas! Det ska bli så kul!=)

Kvällen försvann

Hmm. Jag som skulle diska färdigt när jag kom hem från jobbet. Och spela Wii.
Men jag fastnade i soffan tittandes på Comedy Central. Det är inte alltid lätt.

Och nu är det dags att sova.

Skidpremiär

Tillslut blev det varmare ute så jag kunde ta premiärturen på skidorna för året. Och så härligt det var! Hade mamma och Vilja med mig ut på isen och vi skidra runt Lavholmen. Det är någon snäll människa som drar upp ett fint skidspår runt ön så det gick så bra! Andra halvan av ön hade dock spåret drivit igen så då fick vi spåra själv. Vilja har varit så duktig men hade dock tendenser till att vilja springa efter skotrar då och då. Men i det stora hela höll hon sig väldigt bra vid oss och kom varje gång jag kalla in henne.

På något underligt sätt får jag alltid mer energi när jag gjort något sånt här, så väl hemma tog jag -äntligen- tag i att städa undan julen, rengöra filtret i tvättmaskin, städa övervåningen och här nere. Nu är det bara disken kvar som jag hade tänkt att älsk ska få uträtta den här gången.
Jag kan inte sluta längta tills vi har vårat nya kök och tvrum. Ska bli helt underbart med fullstor kyl, frys och en diskmaskin. Och ett tvrum som man kan röra sig i. Oooh så jag längtar!

Imorgon väntar jobb igen, det är min 15% vecka. Vi har ju på prov nu på jobbet att lägga in alla timmar på en och samma vecka, istället för utspridda på 3. Jag tycker det är suvveränt och hoppas det kommer fortsätta så efter provveckorna. Nog för att det blir mindre pengar, men jag är less på att alltid jobba när Erik väl är hemma. Så därför passar det mig utmärkt.

Sitter och ser According to Jim på Comedy Central, jag hade helt glömt bort hur roligt programmet var. Såg det alltid för när det gick på 3:an.

Sköna lördag

Jag har haft en väldigt skön lördag. Jag sov tills jag vaknade av mig själv helt utvilad. Vilade på soffan och for sen på eftermiddagen till mamma och pappa en sväng. Väl hemma igen bestämde vi oss för att testa på att hyra film genom Telias digitalbox, och det gick väldigt smidigt. Vi såg The proposal eftersom jag fick fria händer att välja film. Jag gillade den, väldigt rolig!

Imorgon ska jag ta preimärturen på skidor för den här vintern. Ska bli intressant och se om jag lyckas hålla mig på benen:) Skönt att det äntligen blivit lite mer normal temperatur där ute.


Nu väntar snart sängen och få läsa ännu några kapitel i boken.


Brrr

Lite för kallt idag för min del. Vintern bjöd på härliga -33 idag när jag skulle till jobbet. Dock visste jag inte det förens jag redan var ute i bilen, så jag var väldigt vintrigt klädd med arbetsbyxor i tunn bomull och kortärmad skjorta under jackan. Och mössa och vantar förståss. Jag frös , frös också frös jag lite till. Vi tog bilen över till Max på lunchen och efter det fick jag aldrig upp värmen. Jag blev tvungen förhandla mig till att få köpa ett underställ att ta på mig. Normalt sett får vi inte handla på arbetstid, och handlar vi under lunchen så måste vi bära sakerna till bilen. Men jag tackar för det här undantaget, för jag fick tillslut upp lite värme i kroppen.

Ikväll har vi ätit gomiddag, oxfilé och potatisgratäng. Och det blir lunchlåda till mig imorgon också, helt perfekt! Sen är det helg och ledighet! Helt perfekt! (förutom att älsk far på måndag igen, =( det är ju inte så roligt. )


Nu ska jag slå igång projektorn och spela lite Wii.

Lucas





Två bilder på den snyggaste lille killen:) Fick ju klartecken av Malin att lägga ut, så då måste jag visa hur underbart söt han är!

Nytt år - igen!

Så har jul och nyår passerat. Det har varit lungt och skönt, och jag har njutit av att få umgås med släkt och vänner. Julafton spenderades hos mamma och pappa för att senare på kvällen titta förbi hos Eriks familj. Jag har fått jättefina julklappar, så jag måste ha varit snäll:)
Nyår var också en riktigt lugn kväll som vi tillbringade hos mor o far. Spelade Wii mest hela kvällen. Men det tog vi igen på lördagskvällen när vi hade Nettan och Martin här på middag samt lite alkoholintag.

Ja, som sagt, det har varit lugna veckor, men mycket fara runt och hälsa på alla. Vilket jag tycker är jättekul. Men det bästa med det hela är ändå att jag fått ha Älsk hemma i nästan tre veckor nu. Det är underbart om något!


Idag har vi varit förbi hos Malin och Lucas. Han är så underbart söt! Har fotat han en del, men jag lägger inte ut några bilder då jag inte vet hur Malin och Tobbe ställer sig till det?
Det är nu svårt att sluta titta på en sån liten söt bebis:)


God fortsättning på det nya året till er!



Norrsken och Måne








Så Nettan, månen är tagen med en slutartid på 1/125 sek och norrskenet med 4 sek slutartid.


RSS 2.0