Våren, hallå hallå hallå?

Nu är jag less på vintern! Det är slutet av mars och våren har inte behagat att visa sig! I natt har det snöat och blåst i drivor. Vart är solen och plusgraderna? Till valborg brukar ju all snö vara borta, men de känns lite tungt för det i år måste jag säga.
Nåja, hunden tycker i alla fall att de är kul med ny snön.

Idag ska jag fara iväg till Tvärån och mysa med barnen. Ska kanske fara in till stan en sväng innan och se om Granngården kanske har ett sele till Vilja. Skulle behöva ett nytt nu när hon växt ur det andra. Och ett strypkoppel. Jag tycker egentligen att strypkoppel låter väldigt hemskt, och det är inget jag egentligen vill använda, men förhoppningsvis kanske det kan ta bort det sista hon drar på promenader.

Vårsol

Nu är jag inne på min fjärde dag utan snus, och det känns bra. Visst sätter snussuget igång lite nu och då, men inte värre än att jag kan överleva stunderna. Har ju iofs kört på nikotinfritt snus de senaste tre veckorna också så de gör väl sitt också. Men de är det där under läppen. Det är så tomt! Och jag är dit och pillrar med tungan konstant!

Påsken har varit också. Inte för att den var så kul, jag har ju som bara jobbat. Förutom igår, då fick jag faktiskt vara ledig. Och strålandes sol blev jag bjuden på! Helt otroligt, eftersom det alltid brukar vara värsta snöovädret när jag är ledig annars.
Så när vädret då var så fint så ringde vi upp Nettan och Martin och tog därefter skotrarna ut till stugan. Grillade lite korv, drack varm choklad och bara mådde gott i solen:) Hundarna busade för fullt och allt kändes frid och fröjd.
Det måste göras om nån mer gång helt enkelt.



Nu är det dags att försöka få i sig nån frukost. Har mått illa sen jag gick och sov igårkväll så nu är jag less!
Börjar jobba om två timmar också så jag måste hinna ut på en prommis med Vilja innan jag måste fara.

Ledigheten är slut

Då var de dags att jobba igen, resten av veckan. Blir inte mycket påskfirande för mig i år. Annandag Påsk är min enda lediga dag, och då är ju faktiskt älskling ledig också, så om vädret tillåter så ska vi kanske ut till stugan och mysa då:)
Han kommer ju hem redan idag tack vare påsken:)

Jag var ju i Tvärån igår och hälsade på. Det är så kul att få vara lite med barnen och mysa:)
Vi läste lite böcker och såg lite tecknat. Och Nora visade sina färdigheter framför datorn, och hon är faktiskt nästan bättre än pappa!
Framöver nån gång ska jag stanna över natten där tror jag. Fara dit direkt efter jobbet och bara vara :)

Och lite lyx har jag så här på morronen, det kommer en traktor och tar bort plogkarmen åt mig. Jag blev så glad! Varför har vi aldrig anlitat nån till det tidigare?

Nu är det dags att göra sig i ordning för jobbet och sen ta en promenad med Vilja.

Våran sprattelflatte

Tänk vilken lyx det är att få vara ledig tre dagar i rad! Aldrig uppskattade man det på samma sätt förr när vi gick på det gamla schemat, eftersom vi alltid hade tredagars helger då. Iofs har jag nästan två av tre heler långa nu också, eftersom jag brukar välja att jobba en lördag och istället ta ledigt en måndag, så mina lediga dagar flyter ihop och blir en tre dagar helg det också. Det är bra för hunden. Allt hon inte behöver vara ensam är ju ett plus.

Hunden kanske jag ska berätta om. Våran lilla Vilja. Hon är blandras av 75% Flat coated retriever och 25% Golden retriever. Kolsvart som ni sett på bilderna i tidigare inlägg och världens goaste och gladaste. Men det är väl så flattar är, glada åt allt och alla. Det spelar ingen roll om man var borta 2 minuter eller en hel dag, man blir alltid lika glad bemött av henne. Hon börjar bli en stor tjej nu, blir sju månader sista mars. Hon har en bästa kompis, Lady, som hon älskar att busa med. Springa fritt på isen och härja verkar vara en riktigt höjdare.



Nu är det dags att hoppa i duschen och göra sig i ordning. Först ska vi till stan och sen till Tvärån! :)

Flera år sedan

Det är ändå lite tufft att jag lyckas ändra i bloggdesignen. Det är ju så många år sen jag höll på med sånt sist! Fast jag surar lite på Photoshop.
Och på tal om något helt annat så måste jag lägga kameran på laddning.


Dag 1

Måndag, och jag är faktikst ledig. Älsk for tidigt imorse, så jag sitter här alldels ensam och försöker komma på något att göra. Visserligen inte så svårt, tvätta och städa står ju alltid högt upp på Att göra-listan.
Idag är det även dag 1 på allt. Så jag tror jag ska fixa ihop en frunch nu och sen slå Nettan en signal och dra med henne på en promenad. Det har snöat hela förmiddagen, men nu känns det nästan som att solen skulle vilja spricka igenom! :)



Hemkomst

Snart öppnas dörren och där kommer min alldeles egna älskling stå! Lycka! =)

Trött

Jag är så trött, vill bara krypa ner i sängen på en gång. Men först rasta hunden.
Det hade gått bra idag. Blev första dagen ensam hemma, men hon verkar ha sovit mest. Tuggbenet var orört och inga pinkpölar nånstans. Tur jag har världens bästa mamma som hämta hem Vilja efter jobbet. På så sätt blir de lite färre ensamtimmar för tjejen våran.

image13

Försmak

Vårväder idag, så härligt! Jag och Nettan var ute en lång stund med hundarna. Gick ner på isen så de fick springa och busa av sig. Och det var väldigt uppskattat kan jag lova:) Sista biten hem gick Vilja så sakta och väl hemma sov hon i flera timmar. Hon verkar fortfarande rätt knäckt. Men det var en härlig dag. Synd bara att solen inte ville visa sig mer än på morgonen.

image7



Nu är de jobb som väntar, ons-lör. Men sen blir jag ledig i tre hela dagar! Ska bli så skönt! Skulle egentligen till Ikea på söndag men valde att skjuta upp det till i april nån gång. Har ändå inte pengar så jag kan köpa det jag vill nu. Finns så mycket jag skulle vilja ha just nu. Väntar jag ett tag kanske ilet lägger sig:)

Hittade ett hus idag som jag skulle vilja ha. Jättefint och rätt nyrenoverat, ligger i Nybyn och jag har alltid tyckt det är så fint där när man kör igenom. Var rätt härligt läge högt upp med skogstomt. Fast husköp blir det inte än på ett tag.
Nåja, man får väl drömma lite iaf:)


Tillbaka till verkligeheten

Då var jag hemma igen. En vecka går alldeles för fort. Jag hade utan problem kunnat stanna minst en vecka till i Alanya. Det är något speciellt med den staden som gör att jag bara måste dit gång på gång. Det här var femte gången jag var där och jag känner än inget stopp. utan allt jag kände sista kvällen när jag satt på balkongen var; "Jag måste hit nästa år igen!" Känns ändå som att man sett allt man bör se som turist, men de finns annat där.
Bara när vi nu i lördagskväll råkade gå lite fel tillbaka till hotellet, och hamnade bortom alla hotell så fick jag en sån där härlig känsla i kroppen.
Nä, jag kan inte sätta fingret på vad det är med Alanya, jag bara älskar staden helt enkelt.

Hur som helst har jag haft en underbar vecka. Vi har inte gjort mycket vettigt, mest legat vid poolen på dagarna och shoppat några kvällar. Vi hann avverka Happy Hour på hotellet så klart och besöka många restauranger med jättegod mat. Hotellet älskar jag, andra gången jag bodde där nu. Fougere heter det. Receptionisten kände igen mig, ganska häftigt ändå. Det är faktikst sex år sedan jag bodde där sist. Frågade lite om vad Yusuf gjorde nu för tiden och sådär. Synd jag inte fick träffa honom. Han var en härlig vän.

Nåväl, här kommer lite bilder från min slapparsemester:)






image1


 


Dslr/Kompakt

Jag står i valet och kvalet över hur jag ska göra med min systemkamera. Ska jag sälja den nu, och köpa en liten kompaktkamera tills vidare? Nu medans jag ändå kanske kan få slant för den. För sanningen är ju den att ju längre jag väntar, ju mindre får jag för den. Jag kommer ändå vilja byta systemare sen. Dels för att den har så liten display, dels för att jag tror en Nikon skulle passa bättre i mina händer.
Men samtidigt är jag ju så kär i min lilla systemare! Att byta till en kompaktare är verkligen att byta ner sig. Men samtidigt, det är snart vinter igen, och då fotar jag inte särskillt mycket.
Är lite rädd att jag kommer ångra mig om jag säljer den. Men och andra sidan så finns ju alltid möjligheten att köpa en ny.
Men tänk om jag köper en kompaktkamera, och blir helt missnöjd? Tänk om de blir mycket brus i bilderna? Dålig färgåtergivning? Om den är för långsam?

Jag skulle så vilja ha en systemkamera i kläderna av en kompaktkamera!


Tomt

Tänkte nog flytta över de sista inläggen från den förra bloggen. Som en start. Så det inte gapar så tomt här.
Men först ska jag göra min kycklingsallad färdig :)

Ett nytt försök

Ja, ett nytt försök på det här med bloggande. Hoppas det går bättre den här gången:)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0