Hemkommen

Då var vi hemma från Stockholm. Har haft en superbra helg! Eriks familj och släkt är helt underbara!
Nu är jag lite för trött för att orka berätta något mer idag, så jag ska ta och dyka ner i sängen på en gång.

Stockholm!

Nu bär de snart av till Stockholm. Stefan och Christina kommer och hämtar oss kvart över åtta. Det här komer bli kul! Man skulle bara ha haft några tusen till på kontot! =)
Nu, hoppa i duschen!

Ledig dag

Jag har en fruktansvärd huvudvärk som har smygit sig på under kvällen. Tror den kanske kan komma av vätskebrist, för när jag började tänka på de har jag inte druckit något idag förutom till middagen. Så nu sitter jag här med ett vattenglas. Hoppas det ger med sig under natten i alla fall.

Idag har jag varit ledig, tog mig en lugn och skön morgon där jag satt i morronrock fram till 11. Sen gjorde jag lunch till älsklingen som rullade in strax efter tolv. Skönt att ha han jobbandes här hemma ett tag=)
Efter många om och men så tog jag mig  faktiskt till Piteå en sväng. Ja, jag var ju egentligen så illa tvungen eftersom jag var tvungen köpa lite nya underkläder. Hittade mig då en ny fin t-shirt också som kommer bli perfekt till helgen nån av kvällarna.

Nu väntar sängen, älsk har redan krypt ner så jag tänkte faktiskt hålla han sällskap. Och som mitt huvud värker är det nog lika bra att få knipa igen ögonen.

Det närmar sig

Ny vecka, nya tag. Helgen har sprungit förbi och jag har fyllt år färdigt för i år! Har haft fika här både lördag och söndag, men nu har alla varit förutom brorsan med familj. De skulle komma nästa helg, men då är jag ju borta, så vi får väl se när det blir.
Annars har jag jobbat i helgen, men bara mina små fjespass. Kom en timme för tidigt på jobbet igår eftersom det var kluddrat så mycket på schemat och stod olika tid på olika scheman. Nåja, jag fick iaf börja när jag kom:)
I veckan jobbar jag kväll, men jag börjar först tolv alla dagar så man hinner ju faktiskt göra en del innan.
Förresten så jobbar Erik hemma i veckan, gud så himla skönt att få ha han på hemmaplan ett tag!=) Och bra för hunden också, hon får ju rastning rätt ofta eftersom han bara jobbar längre bort på våran gata.

Fick ett kamerastativ av han i present förresten, helt perfekt! Allra helst med tanke på att det jag haft tidigare väger ett ton och är riktigt svårt att ställa in. Det här var så smidigt, väger ingenting och hur lätt som helst att ställa rätt! Guld! Så imorgon tänkte jag ta en fototur om vädret tillåter det. Det är ju så himla fina färger ute nu när det är höst!


Fullproppad dag!

Imorgon är jag ledig, och dagen är fullt planerad. Ska städa och baka inför lördagen hade jag tänkt. Måste ju ha lite ordning här när det kommer främmande:) Ska inte baka nå avancerat, jag ska till och med fuska med köpta tårtbottnar:) Men, de blir säkert gott ändå!

Vilja har varit med mig till jobbet idag. Visste inte säkert om hon skulle få följa med och jaga idag, så jag ville inte lämna henne hemma ifall att det inte skulle bli nå. Blir lite för lång dag ensam då. Men hon trivs ju i bilen som tur är, också var vi på prommis på lunchen:)
Hon fick ju följa med och jaga igår, då hade de fått en järpe, hjärp, järp eller va de nu heter. Man blir lite stolt över henne ändå=) Hon vet vad det går ut på nu så att säga.

Nä, nu ska jag krypa upp i soffan med mina nya tidningar, och sen ska jag försöka ta en tidig kväll för en gångs skull!


Inte meningen!

Hoppsan, fastnade framför en film om bildredigering och klockan har blivit alldeles för mycket.
Bums i säng nu, tuuur att jag börjar först 12 imorgon!


Nya tag, jobbet igång igen

Så var jag tillbaka på jobbet igen. Första dagen idag och det gick bra. Känns precis som alltid annars med undantag att  vi är en mindre person i kassan, och det känns kan jag lova. Har inte fått skriva nå papper idag, men kikade lite i schemat och såg att det är till den 12:e oktober jag har vick. Eller, jag är ledig sista helgen så till 10:e kanske det blir. Men samtidigt går de rykten på jobbet att vicket ska vara fram till november? Jag fattar ingenting. Nada. Nåja, jag hinner ju få in lite pengar iaf. Är ledig torsdag i veckan och jag har tusen saker jag måste göra då. Bland annat städa och baka. Och söka jobb! Vet dock inte om jag kommer hinna in till stan något då. Annars får det bli på tisdag när jag är ledig igen.

Känns lite jobbigt att lämna Vilja på dagarna nu igen. Jag vet ju att det går bra, men ändå. Hon kommer nog få följa med nån dag här och där tror jag. Hon trivs ju så bra i bilen så det är inga problem på så sätt. Plus att jag kan ta en prommis med henne på lunchen då. Vi har just precis busat här i köket. Tur att ingen ser en kan jag säga. Ser nog väldigt kul ut där man far runt:)

Pratade med Erik tidigare ikväll. Trist att det inte blev jobb här hemma för han. Hade varit mysigt ju. Men, snart är han ändå hemma igen som tur är!

Nu tänkte ja nog leka lite i photoshop, försöka få till nått kul. Men det vet jag ju hur de brukar gå - mindre bra. Men nån gång lär man sig väl!


Storforsen

Så var helgen snart över. Har varit en riktigt bra helg faktikst. Storforsen var så mysigt, och de är ju alltid så fint där! De var grillning både en och två gånger, upptäcksfärder och leta efter fina stenar som gällde hela dagen. Vi va först dit på morgonen och sist därifrån på eftermiddagen. Det kryllade ju inte av folk direkt, troligtvis eftersom det var fredag, men det var bara skönt att ha stället i princip för oss själva. Vi rundade av kvällen med pizza på cafet med Nettan och Martin.






Igår försvann dagen på ingenting alls. Vi var och firade mamma en sväng på eftermiddagen eftersom hon fyllde år. Blev där några timmar, och sen hem igen. Erik satt igång med gjutningen av golvet för kaminen och Nettan och Martin dök upp:) Det blev öl för grabbarna medans jag och nettan var städade. Drog in på Max på kvällen när jag kom på att vi inte ätit middag än. Hur man nu kan missa middagen?

I alla fall så var jag på ams i torsdags. Det gick bra, och min handläggare var riktig trevlig. Självklart var det inte hon jag skulle ha i fortsättningen. Det är så typiskt! Jaja, fem minuter efter jag var klar på jobbet ringde det från jobbet. Jag har fått ett vickariat på en månad från och med imorgon. Känns lite komiskt att vicka i tredje hand på ett vickariat  som jag anser att jag egentligen ska ha. Nåja, vi får väl se vad facket kommer fram till i veckan. Jag väntar mig en uppkallning och en utskällning efter hon har varit där.

Nä, nu ska jag göra mig färdig. Jag och mamma ska iväg till Fårön och fira henne och hennes tvilling. Ska bli mysigt att komma dit. Det är så himla fint där ute.

Mysdag:)

Trött i ögonen efter dagen kan man säga. Vi har varit i Storforsen med Nettan och Martin. Jättetrevlig dag!
Men, grillröken svider i ögonen så nu ska jag bara hänga framför teven.

Tzatziki!

Sitter här och mumsar på lite morot och gurkstavar tillsammans med min egengjorda tzatziki. Grymt gott. Kommer dock inte lukta så mysigt när jag ska på arbetsförmedlingen imorgon. Sitter och slötittar på nån American Pie film också.
Nu väntar jag mest på att älsk ska ringa mig. Behöver lite hjälp med ett program av han.

Har varit och vaccinerat Vilja nu också. Det gick väldigt smärtfritt och jag tror inte hon ens märkte att hon fick en spruta.
Dock är hon jäkligt stark, och att få henne genom vänteummet var inte det lättaste med alla hundar sittandes i. Alldeles för intressant och väldigt många att leka med. Men, det gick ju iaf!

Nettan och jag tog en prommis runt byn sen. Så skönt! Lite kallt ute däremot, så jag hade behövt nå vantar. Gick ner till hamnen och satt och surra en stund så hundarna fick springa fritt också. De är så söta när de leker!


Städningen blir aldrig klar!

Idag ska jag iväg och vaccinera Vilja. Hon blev ju ett år sista augusti så det är dags. Nästa tror jag var först vid tre år sen. Har iaf för mig att Nettan sa så.
Annars så städar jag mest idag också. Känns som att det inte går frammåt när man måste dammtorka allt man ser. Men jag är iaf klar med köket, och det var ju värsta delen så nu kanske det går lite snabbare resten:)

Satt uppe galet länge i natt och spelade Spore. Rätt så kul spel måste jag säga. Det är som gjort för mig faktiskt. Med söta gubbar som man kan göra precis som man vill. Man börjar som liten cell och nu är jag på civilisationsfasen.
Ikväll måste jag försöka lägga mig i tid, ska ju faktiskt till Arbetsförmedlingen imorron så.

Jackan jag hade beställt var inte bra den här gången heller. Så jäkla surt när man väntat så länge på den. Ska försöka hitta mig nån på stan imorgon istället. Har faktiskt sett en som jag tror de blir. Om den nu passar på så att säga.


Dåligt samvete

Städdag idag, sådär kul. Men det blir ju fint och luktar gott iaf. Nu tänkte jag nästan ta mig an toan, skrubba duschväggen och sådär. Varför kan jag inte vara lika manad till att städa nu som jag var förra veckan?

Jaja, min jacka har kommit idag iaf så jag ska snart fara och hämta ut den. Hoppas verkligen den passar den här gången! Annars får jag nog köpa mig en jacka på stan. Har sett många som jag kan tänka mig så:)
Också ska jag fara och kopiera upp det sista arbetsgivarintyget. Hade ju såklart glömt ett hemma när jag var och kopiera dem igår. Bäst att göra det så jag får alla papper inskickade någon gång.

Blev väckt av telefonen runt 7 imorse. Då hade jag sovit ungefär 4 timmar, med andra ord ganska död. Nåja, jag blev pigg på 5 röda iaf, som alltid när telefonen ringer. Det var Lissi som undrade om jag kunde komma och vara barnvakt idag. Det hade jag gärna gjort, men samtidigt är det svårt att vara borta hela dagen när jag har hunden hemma. Plus att städningen här hemma var ett måste idag, så jag sa att det inte gick. Får alltid så dåligt samvete när jag säger Nej till folk. Jag vill helst alltid kunna ställa upp när nån behöver hjälp. Låg och grubblade länge innan jag kunde somna om igen, "nej, nu kan hon inte fara på det där kanske för att jag sa nej."  Jag hoppas verkligen det löste sig för henne.
Men jag kände hur som helst att jag måste se till att göra mina måsten nu också. Har ju ändå en del i veckan att fixa.
Nåja, nästa gång kanske jag har möjlighet att ställa upp!

Nu ska jag fortsätta med städningen innan jag drar mig iväg ner till Konsum.


Ögonen faller igen

Åh, såå trött! Blev sent innan vi tog oss i säng i natt. Spelade ett nytt spel och det var lite svårt att sluta.
Skönt att få sova vidare imorse. Stackars Erik som fick tvinga sig upp iaf. Han fick väl förhoppningsvis en blund i bilen och på flyget.

I helgen blev det lite öl på cafet. Inte för mig dock, jag höll mig nykter eftersom jag skulle upp och jobba dagen efter. Också var det karaoke. Ganska kul:) Efter det drog vi vidare och de andra hoppade i badtunnan. Nästa gång det är alkohol i bilden ska jag också vara med.

Städa?

Ny vecka igen. Tala om att tiden går fort! Har iaf jobbat i helgen, mina roliga 4 och 5 timmars pass. Nä, det är verkligen ingen höjdare för man står i kassan hela tiden då, bortsett från kvartsrasten. Jaja, så är det. Har pratat med facket idag igen så nu får vi snart se hur det här slutar.

Idag hade jag egentligen planerat in städdag efter helgen dammande. Men än har jag inte kommit längre än att jag dammsugit upp lite glassplitter jag hittade och sköljt av mattan som Vilja spydde ner. Och vikt tvätt. Nästa steg blir nog att hänga upp ny tvätt och starta nästa maskin.
Jag skulle så behöva en trappstege nu när jag ska städa så jag når upp över allt. Betongdammet där har ju lagt sig över allt. Väggar och tak ska alltså torkas av.

Men muren är nu putsad, till helgen ska den spacklas och så ska det gjutas och därefter läggas plattor. Sen hoppas jag att det inte tar allt för länge innan de kommer och installerar kaminen åt oss:)

Nä, nu ska jag gå och kolla hur läget är med våran kräkiga hund. Usch, inte kul alls när hon mår dåligt och kräks så här.

Dammigt värre

Då var det snart dags att jobba. Hela 9 timmar fördelat på två dagar. Nåja, det drar ju in nån krona iaf, men inte är det mycket. Jo, jag vet att jag är lite bitter, men vem skulle inte vara det?

Idag har de dammat här hemma, men nu är skorstenen igenmurad och det nya hålet upptaget. Imorgon ska de fortsätta här. Då ska muren putsas och så ska det fyllas upp med betong på golvet. Och därefter ska plattorna läggas. Kommer bli så fint med kaminen! Längtar så tills den står där!

Nu gnyr Vilja här, hon vill troligtvis ut och leka med bollen. Så, det är väl bara att gå ut då en stund!

Busstur

Nu rullar bussen snart mot stan. Tänkte åka buss så jag kan åka hem med mamma sen efter vi vart på stan. Kändes lite onödigt att ta egen bil då hon ändå är där. Idag har jag äntligen tagit tag i städningen, lite jobbigt dock när man inte kan storstäda på en gång. Nåja, efter helgen, när de har dammat klart här. Då blir det av istället. Har lyssnat på Helen Sjöholm nästan hela dagen. Älskar låtarna hon har från musikaler och sådär.

Jag skickar kanske upp en bild då ikväll Erica. Det är ju inte så drastisk förändring, jag är rätt lik mig =P För de är ju inte öronenframme-kort. Inte ens i närheten :) Det ser rätt långt ut ändå, fast de inte är det.

Nåja, dags att pinka hunden och sen knalla ner till busshållsplatsen!

Vart tar tiden vägen?

Dagarna rullar på och jag hinner knappt göra nått av det jag tänkt. Förstår inte vart tiden tar vägen. For till stan vid 10.30 idag och kom hm strax innan två igen. Men sen då? Åt lunch och..uhmm..jag vet inte. Var hos mamma och pappa en sväng under kvällen och nu har jag lagat middag för en stund sen. Till och med baotasats så de skulle bli lunchlådor åt älsklingen min.
Imorron ska jag iväg till stan igen. Det är helt galet vad jag rännt på stan i veckan. Köpte mig polon i grönt idag. Plus ett par svarta "finbyxor". Fast de ska jag nog lämna igen imorrn. Är inte riktigt nöjd med dem, och ärligt talat, hur ofta kommer jag använda dem? Bortsett från Sthlm så typ jul kanske? Ska försöka hitta mig några svarta jeans istället tror jag.

Blir att städa imorrn också, dock bara lite lätt med undanplockning och dammsugning. För fredag ska de riva i skorstenen igen, och jag vet ju hur mycket det dammade sist. Så det är absolut ingen ide att dammtorka imorrn. Men förhoppningsvis tar de inte allt för länge nu innan täljstenskaminen står här!

Blev förresten rätt nöjd med klippningen. Betydligt kortare än vad jag hade tänkt mig egentligen. (Även fast tanken om att klippa mig kort igen for fram och tillbaka lite snabbt igårkväll) Men det känns ändå bra, för det är ju inte kort-kort ändå. Liksom halvlångt fast ändå kort. Eller tvärtom. Eller hur man nu ska förklara.

Äääh, skitsamma. Längden är där, fast det är rätt så uppklippt och mitt självfall har kommit fram ordentligt.
Det får duga som förklaring helt enkelt.

Livet som arbetslös

Det var andra dagen som arbetslös. Jag kan än inte riktigt förstå det själv. Kan inte riktigt ta till mig det. Det känns ännu inte som att jag är arbetslös, jag känner mig snarare ledig. Men, det kommer väl så småningom. Säkerligen till nästa vecka. Var och skrev in mig på arbetsförmedlingen igår. Alltid lika kul. Eller så inte. Och sju karensdagar. Jag menar, kul ens? Efter det gick jag runt på stan ett tag, hittade mig några tröjor, bland annat en polo jag blev helt kär i. Så det blir en till sån imorgon fast i en annan färg såklart. Också måste jag hitta mig några svarta byxor som jag kan ha när vi ska till Stockholm om några veckor. Kan vara kul att ha något annat än jeans när man ska och äta finmiddag och på musikal eller vad det nu blev.
Ska klippa mig imorgon också, minst sagt välbehövligt. Klippte mig väl senast i mars, och mitt hår måste klippas med jämna mellanrum för att inte bli så risigt. Nu har väl iofs slingorna vi gjorde i början av sommaren gjort sitt också förståss. Håret blir ju inte direkt mjukt av blekningen. Iaf inte mitt. Det blir om svinto. Så jag har funderat på om jag kanske ska sätta i någon toning också för att mjuka upp lite. Men jag måste bara hitta nån bra färg först, för jag vill egentligen inte bli särskillt mörkare i håret. Trivs bra nu när de är uppljusat.

Fiskeresa

Hemma igen efter turen till fjällen. Jag kan lova att det var riktigt härligt! Fint väder nästan hela tiden till och med. Vi började fiska i Arjeplogsströmmarna, var jättevackert där, men ingen fisk däremot. Vi såg två stycken hoppa, men vad gör det när de ändå inte fastnar? Jag hade grymma problem med mina stövlar, inhandlade 1837, de vägde ett ton och var 3 storlekar för stora. Men på något sätt klarade jag mig ändå undan från att ramla och få skavsår.
Vi for till våran stuga i Jäckvik mot kvällen, och var tvugna testa fisket i Hornavan också. Regnet började ösa ner sekunden vi kom ner till vattnet, men, vi fick faktiskt tre öringar!
Lördagen for vi upp till Tjärnberg och skulle fiska i pölarna där mamma och pappa "alltid får fisk". Var världens uppförsbacke innan man tog sig fram till första sjön. Men, inte ett napp. Erik fick faktiskt en miniöring där, men det var allt.
Så vi gick vidare till nästa sjö, där det var tjock mossa runt om. Tala om att det var grym träning att gå runt där! Erik och pappa fick upp 3-4 öringar var, men mamma och jag stod tomhänta. Precis när vi ska börja gå tillbaka så får jag faktiskt upp en rätt fin öring! Där var min dag gjord!
Innan vi for hemmåt på söndagen så stannade vi till i Arjeplog igen för lite fiske, inte i Strömmarna den här gången dock. Nog för att det strömmade där vi var också, men där var det riktigt stendött. Dock var spångar över hela området så det var lätt att ta sig fram.
Jag skulle lätt göra en sån här tripp igen. Kanske med att ta helipkoptern upp till kalfjället också.Det skulle vara riktigt kul.





Älsklingen ringde och väckte mig för en stund sen, och tur var det eftersom Nettan kommer snart. Vi ska till Bergåsa idag hade vi tänkt. Kanske grilla en korvbit och sådär.


RSS 2.0