Kreta

Hemma igen efter en underbar vecka på Kreta. Jag har haft det så otroligt skönt och hade mer än gärna stannat kvar en vecka till:) Dock hade jag gärna tagit nån grad varmare, vi har haft runt en 29 grader i skuggan på dagen, och runt en 25 på kvällarna. Det är inga temperaturer som får mig att brinna direkt. Men det har varit skönt ändå. Lämplig temperatur enligt resten så jag rättar mig efter det:)

Vi har bott i Chrissi Akti/Agia Apostoli på hotellet Stellina Royal. Fantastiskt fint hotell! Jag har aldrig bott på ett frächare ställe! Och sängarna var för en gångs skull sköna att sova i, nästan som hemma i sin egen säng. Vi fick som tur var tre lägenheter bredvid varandra, så mammas och pappas mittenlägenhet blev naturligt en samlingpunkt för oss alla när vi skulle fika eller mötas upp innan vi skulle iväg någonstans. Utanför dörren fanns det lite får som började bräka varje eftermiddag kvart över sex. Det  var ganska mysigt, otroligt söta var det iaf:)

 



Dagarna har vi i stort sett bara spenderat nere vid poolen. Så skönt att ha nära till toalett och restaurangen på hotellet. Där har vi ätit lunch nästan varenda dag och jag har ätit så goda grekiska sallader vareviga dag.
Jag och Kerstin har haft nog haft roliagre än barnen i poolen. Att ta sig upp på luftmadrasser är nämligen inte alltid så lätt:) Men vi lyckades tillslut, och sista dagen var vi riktigt duktiga på det! Vi har också simmat våra motionsrundor varje dag, jag, mamma och Kerstin.

 



Tre av dagarna tog vi oss faktiskt ner till stranden och bada i medelhavet. Det är helt underbart att kasta sig i vågorna, synd bara att det ska vara så mycket sand över allt:) Erik pappa och Anders testade fiska men hade inte riktigt fiskelyckan med sig. Andra dagen de skulle fiska beslutade jag och älsk oss för att snorkla i stället "för att se på fiskarna de ändå inte skulle få upp". Och så rätt vi hade! De kom tillbaka utan fisk, och vi fick se en hel del fina firrar! Till och med en bläckfisk under en sten hittade vi.
Vi hade fyra stränder inom gångavstånd, men den finaste låg ändå just nedanför hotellet. Sen kan jag ändå tycka att det var lite mysigare vid de två vikarna som gick in mellan klipporna. En av dagarna tog vi och gick ut på en av uddarna med en fin kyrka på, väldigt fin utsikt därifrån.




Måndagkväll for vi in till Chania och gick runt. Det är väldigt mysigt nere i gamla stan och hamnen. Jag ville till Saluhallen, men vi var lite för sent ute för det. Nåja, jag har ju varit där tidigare så det var ingen fara för det. Vi strosade efter Skinngatan och köpte på oss hattar, plånbok och väska. Också köpte jag mina klassiska fotoalbum på en liten butik. Där inne passade jag även på att slänga ner kameran i stengolvet. Som tur var höll den för det.
Vi gick även rätt på en restaurang som jag läst mycket gott om innan vi for, Ela. Och vilken mysig restaurang det var! Och god mat! Helt underbart, jag hade kunnat äta hur mycket som helst!
Sen jagade vi bussen hem, med betoning på jaga eftersom vi hade glömt kolla upp vilken av bussarna som gick tillbaka. Stadsbussarna gick nämligen inte från busstationen som vi trodde. Men det löste sig ju också=)




Vi har träffat så många söta hundar också, några hemlösa, men de allra flesta med en ägare. En hemlös följde med oss från I.N.K.A halvvägs fram till hotellet. Stackarn hade starr i ena ögat som var helt vitt. Kvällen efter stod han utanför hotellet när vi kom tillbaka efter middagen. Stackarn, han verkade så snäll. Jag tror säkert han haft en husse eller matte en gång i tiden med tanke på hur tam han verkade vara.


Vi besökte även Jumbo. Till en början var det bara jag och Kerstin som ville dit. Det slutade med att hela högen tågade dit och handlade en hel del. Det är alltså en gigantisk leksaksaffär i två plan, och grymt billigt jämfört med här hemma. Vissa tyckte det var så intressant där så vi blev tvugna att gå tillbaka kvällen efter. Pappa och Anders var väldigt väldigt sugna på att köpa sig en radiostyrd hellikopter att leka med. Men efter lite grubblande på hur de skulle få hem de så slutade de ut det ändå.



Ja, resan har varit väldigt avkopplande och skön med andra ord. Lata dagar vid poolen, god mat i mängder och trevligt sällskap. Vad mer kan man begära?

 




Jag och älsk, han är bäst i världen!

Det har helt enkelt varit en underbar vecka med nära och kära. Och det har varit jättekul att få umgås med morbror och "moster" i en vecka också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0